Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος στην Ενορία του Αγίου Νεκταρίου

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στην ομώνυμη Ενορία της Νεαπόλεως Λαμίας, χοροστάτησε και ωμίλησε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

            Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα τονίζοντας τη δύναμη της πίστεως, η οποία οδήγησε την Χαναναία γυναίκα μπροστά στον Χριστό ζητώντας του επίμονα έλεος για να θεραπευθεί η κόρη της. Ο Σεβασμιώτατος ετόνισε ότι η μόνη δύναμη που έχει προοπτική είναι η πίστη στο Θεό η οποία είναι ισχυρό όπλο στα χέρια του Χριστιανού. Προέτρεψε επίσης όλους να έχουν ως παράδειγμα την δύναμη και την επιμονή αφοσιώσεως προς τον Χριστό της Χαναναίας του Ευαγγελίου, καθώς επίσης και να μην σταματούμε στην ζωή μας να ζητούμε το έλεος του Θεού για την σωτηρία μας.

            Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου ενορίτη Βασιλείου Παπακώστα, ο οποίος εκοιμήθη αιφνίδια σε ηλικία 39 ετών. Ευχήθηκε στη οικογένεια του ο Θεός να τους χαρίζει δύναμη και την εξ ύψους παρηγορία στο πένθος τους.

            Προ της απολύσεως ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτ. π. Γεώργιος Κάλλος, εξ ονόματος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και ολοκλήρου της Ενορίας, ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του στον Ιερό Ναό και ετόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την ψυχή ενός κεκοιμημένου η Αρχιερατική συγχωρητική ευχή, την οποία ανέγνωσε ο Σεβασμιώτατος κατά την διάρκεια του μνημοσύνου. Τέλος του ευχήθηκε καλή δύναμη και έτη πολλά.

            Περί την 11η πρωινή, ο Ποιμενάρχης μας ετέλεσε το μυστήριο του βαπτίσματος της μικρής κόρης του π. Δημητρίου Καρτέρη, Αρχιερατικού Επιτρόπου Πελασγίας και Εφημερίου Γλύφας,  πνευματικό τέκνο της Ενορίας, παρουσία πολλών ιερέων, συγγενών και φίλων. Η νεοφώτιστη πήρε το όνομα Αναστασία, προς τιμήν της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας και ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους γονείς και τους παππούδες να τους ζήσει και να την καμαρώνουν, στη δε ανάδοχο κα Βασιλική Ζαργάνη να είναι πάντα άξια.

            Κατά την έξοδο από τον Ιερό Ναό, τον Ποιμενάρχη μας περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη, όπου τα παιδιά του κατηχητικού ανέμεναν με ανυπομονησία για  να αποσπάσουν την ευχή του και εις ένδειξην αγάπης και σεβασμού του προσέφεραν ένα μικρό γλαστράκι με άνθη και μια ζωγραφιά την οποία φιλοτέχνησαν όλα μαζί τα παιδιά. Ο Σεβασμιώτατος εμφανώς χαρούμενος, ευχαρίστησε τα παιδιά και τις κατηχήτριες για την ευγενική χειρονομία και έδωσε σε όλα τα παιδιά την ευχή του.          

Φωτο imfth & Γεώργιος Ανδρεόπουλος

http://www.imfth.gr/

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη