κίνημα ελευθέρων πολιτών «Πορτοκαλί» - Σύγχρονη Πόλη: Εορτή των Τριών Ιεραρχών

κίνημα ελευθέρων πολιτών «Πορτοκαλί» - Σύγχρονη Πόλη: Εορτή των Τριών Ιεραρχών
Γιορτάζουμε  και τιμούμε τους τρεις Ιεράρχες ως Χριστιανοί, ως Έλληνες, ως δάσκαλοι όλων των βαθμίδων και ως γονείς και κηδεμόνες μαθητών.
Ως Χριστιανοί, γιατί στερέωσαν τη Χριστιανική Ορθόδοξη πίστη. Ως γονείς και κηδεμόνες γιατί θέλουμε υγιή πρότυπα για τα παιδιά μας ,μακριά από τις απαράδεκτες και επικίνδυνες πομφόλυγες του Υπουργείου Παιδείας για «διεμφυλικότητα». Ως Έλληνες, γιατί διέγνωσαν τη μεγάλη πολιτιστική αξία του κλασσικού αρχαιοελληνικού μας πολιτισμού και διέδωσαν τα ελληνικά γράμματα. Τιμούμε τους τρεις Ιεράρχες ως λαμπρούς παιδαγωγούς. Η διδασκαλία τους και τα συγγράμματά τους για την ορθή αγωγή και ανατροφή των νέων ούτε σήμερα, αλλά ούτε και στο μέλλον θα πάψουν να έχουν μεγάλη παιδαγωγική αξία. Αλλά περισσότερο από τα λόγια και τα γραπτά τους στέκουν ανάμεσά μας παιδαγωγοί άφταστοι με το παράδειγμα της πράξης και της ζωής τους. Μιας ζωής γεμάτης αγώνες για το καλό, για το υψηλό, για το σεβασμό προς το υπέρτατο Ον.
Οι Τρεις Ιεράρχες αναγνωρίστηκαν διά  μέσου των αιώνων ανυπέρβλητα υποδείγματα  Ελληνο - χριστιανικής αγωγής, όχι μόνο γιατί κατείχαν την χριστιανική και ελληνική σοφία αλλά γιατί η ζωή τους ήταν οδηγός της θεωρίας και η θεωρία επισφράγιση του βίου τους. Συμφωνία λοιπόν έργων και λόγων, σοφίας και αρετής διακρίνει το παιδαγωγικό ήθος των Τριών Ιεραρχών.
Ο επικεφαλής της «Πορτοκαλί » ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ  Γ.Σαγιάς και τα μέλη του συνδυασμού εύχονται στους μαθητές, στους παιδαγωγούς-εκπαιδευτικούς, σε όλους τους ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών, των επιστημών  καθώς και σε όλους τους συντοπίτες μας  Χρόνια Πολλά !

Γ. Σαγιάς

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη