ΣΑ/ΣΣΑΣ: Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα του Συνδέσμου για το ασφαλιστικό


Αθήνα, 25/1/2017      

Θέμα: Ημερίδα για το ασφαλιστικό

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα του Συνδέσμου που έλαβε χώρα την 21/01/2017 στον  ΙΣΑ με θέμα «Νέο Ασφαλιστικό και Φορολογικό καθεστώς Ιατρών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας». Προσφώνηση έκανε ο Πρόεδρος ΠΙΣ κος Μιχ. Βλασταράκος ο δε πρόεδρος ΣΑ/ΣΣΑΣ κος Φ. Πατσουράκος ανέγνωσε τη προσφώνηση του προέδρου του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλη  λόγω απουσίας του εκτός Ελλάδος .

Οι εισηγητές κ. Δ. Μπούρλος (δικηγόρος εκδότης του περιοδικού Νομοθεσία ΙΚΑ), Παπαευαγγέλου Ελ. (προϊσταμένη Νομικής Υπηρεσίας  ΙΣΑ), Μπαρμπούρης Θεόδωρος (φοροτεχνικός ΙΣΑ), Β. Κοντός (δικηγόρος πρώην Στρατιωτικός Δικαστής) και Αθαν. Πάσχου (οικονομολόγος), μετά τις εισηγήσεις τους απάντησαν και έδωσαν λύσεις σε ερωτήσεις που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους που κατέκλυσαν κυριολεκτικά την αίθουσα. Ερωτήσεις επίσης τέθηκαν και από  τα ανά  την Ελλάδα ενδιαφερόμενα μέλη μας καθ΄ όσον την ημερίδα ήταν δυνατό να παρακολουθήσουν σε on line σύνδεση.

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν είναι:

1)    Προσφυγή στο  Συμβούλιο της επικρατείας  για την αντισυνταγματικότητα του νόμου σε συνεργασία με ΠΙΣ και ΙΣΑ.

2)    Προσφυγή για την εισφορά 6,95% για περίθαλψη καθ΄ όσον για τους Ένστολους Υγειονομικούς εν ενεργεία και αποστρατεία υπάρχει,  από την 1η ημέρα της εισόδου στις Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας.
3)    Προσφυγή για την περικοπή κατά 60% της σύνταξης σε όσους αποστρατεύονται μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου του Μαρτίου 2016 και συνεχίζουν να εργάζονται,  δεδομένου ότι οι στρατιωτικοί αποστρατεύονται σε μικρή ηλικία από την υπηρεσία και όχι με την θέληση τους, με αποτέλεσμα λόγω αυξημένων οικογενειακών υποχρεώσεων  να είναι απολύτως απαραίτητη η εργασία για κάλυψη των υποχρεώσεων τους. Η περικοπή της σύνταξης στην περίπτωση αυτή είναι τιμωρητική χωρίς να ευθύνονται οι συνάδελφοι.

Ευχαριστούμε για άλλη μία φορά τον ΙΣΑ για την υποστήριξη και την διάθεση της αίθουσας καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της  ημερίδας.

Μετά Τιμής
                                                     
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πατσουράκος Φώτιος              Κυριακόπουλος Νίκος








Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη