Πάρκινσον: Τρέχουμε μαζί στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας


Πάρκινσον: Τρέχουμε μαζί στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, που διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά από τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Αθηναίων, θα συμμετάσχουν τα μέλη και οι φίλοι της εταιρείας εθελοντών και ασθενών με νόσο Πάρκινσον «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ Κίνηση» και μας προσκαλούν όλους να τρέξουμε μαζί τους.
Ο Ημιμαραθώνιος θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και η συμμετοχή των ανθρώπων της «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ Κίνηση» σε αυτόν εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από τη χρονιά (το 1817) που ο «πατέρας» της νόσου, ο δρ Τζέιμς Πάρκινσον, δημοσίευσε το πρώτο σύγγραμμα που περιέγραφε τα συμπτώματά της: το «Δοκίμιο για την τρομώδη παράλυση» (An Essay on the Shaking Palsy).
Από εκείνη την πρώτη περιγραφή έως σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και έχει συντελεσθεί μεγάλη πρόοδος στη διάγνωση και την αντιμετώπιση της νόσου. Ακρογωνιαίος λίθος όμως για μια καλή ποιότητα ζωής παραμένει η συστηματική γυμναστική, η οποία συμβάλλει στη βελτίωση της κινητικότητας και αυξάνει τα επίπεδα ενεργητικότητας των ασθενών.
«Η εφετινή χρονιά είναι πολύ σημαντική για την κοινότητα των ασθενών, των φροντιστών και των γιατρών τους, αφού συμπληρώνονται δύο αιώνες από την ανακάλυψη της νόσου Πάρκινσον και η Ιατρική μπορεί σήμερα, καλύτερα παρά ποτέ, να την ελέγξει και να την αντιμετωπίσει, προσφέροντας πολλά και καλά χρόνια ζωής στους ασθενείς», δήλωσε ο πρόεδρος της «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ Κίνηση» δρ Παναγιώτης Ζήκος, νευρολόγος, υπεύθυνος του Ιατρείου Νόσου Πάρκινσον στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Και πρόσθεσε: «Ένας από τους βασικούς στόχους της  “ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ Κίνηση” είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των μελών της και η ποιότητα αυτή ασφαλώς είναι πολύ καλύτερη όταν γυμναζόμαστε συστηματικά».
Σε αυτό το πλαίσιο, ο σύλλογος μας προσκαλεί όλους στον Ημιμαραθώνιο, ώστε «Ενωμένοι για το Πάρκινσον» να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την ανακάλυψη της νόσου. «Unite for Parkinsons» εξάλλου είναι και το μήνυμα των εφετινών εορτασμών που συντονίζει η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νόσου του Πάρκινσον (EPDA) και θα κορυφωθούν στις 11 Απριλίου 2017, Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Πάρκινσον.
Η «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ Κίνηση», ως μέλος της EPDA, συμμετέχει ενεργά στους παγκόσμιους εορτασμούς με σειρά εκδηλώσεων που θα διεξάγονται σταδιακά στη διάρκεια του έτους.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον Ημιμαραθώνιο Αθηνών με τα χρώματά της  πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 20 Φεβρουαρίου 2017, συμπληρώνοντας τα
Το κόστος συμμετοχής στην ομάδα είναι €20 για τον αγώνα δρόμου 3 χλμ., €25 για τον αγώνα δρόμου 5 χλμ. και €30 για τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο 21 χλμ. Μπορείτε επίσης να τρέξετε με δική σας συμμετοχή και μπλούζα, φορώντας το ειδικό επετειακό σήμα για τα 200 χρόνια από την ανακάλυψη της νόσου και το «Unite for Parkinsons» με συμβολικό κόστος 10 ευρώ.
Σε κάθε συμμετοχή περιλαμβάνεται η επετειακή αθλητική μπλούζα της «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ Κίνηση», αριθμός συμμετοχής με ενσωματωμένο chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, online ανακοίνωση αποτελεσμάτων, υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του αγώνα (σταθμοί υποστήριξης, ιατρικές υπηρεσίες, κλπ), μετάλλιο τερματισμού, πιστοποιητικό συμμετοχής με χρόνους τερματισμού (μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων), καθώς και μία χειροποίητη μπάρα ενέργειας από το ΒΑΖΑΚΙ Juice Bar, ένα μικρό χυμοποιείο στο Χαλάνδρι που αποτελεί τον χορηγό και εμπνευστή της όλης διοργάνωσης.
Η παραλαβή του εξοπλισμού θα γίνει την εβδομάδα 13-17 Μαρτίου 2017 από το ΒΑΖΑΚΙ Juice Bar και τις Κοινότητες Πάρκινσον της «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ Κίνηση» σε επτά σημεία της Αθήνας (Αργυρούπολη-Ελληνικό, Παλαιό Φάληρο, Νέα Φιλαδέλφεια, Γαλάτσι, Ηλιούπολη, Αθήνα, Περιστέρι) όπου η εταιρεία πραγματοποιεί μηνιαίες συναντήσεις και δωρεάν προγράμματα φυσικοθεραπείας και ψυχολογικής υποστήριξης (η παραλαβή θα γίνει κατά τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής των προγραμμάτων, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα (www.parkinsonportal.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες:
Γραμμή Βοήθειας Πάρκινσον «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ κίνηση»: 210. 222 44 66 (10:00-18:00)
Facebook: EPIKOYROS.kinesis
Ιστοσελίδα: www.parkinsonportal.gr





Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη