Ερώτηση για παραχώρηση χρήσης των κτιρίων του Ειρηνοδικείου Σπερχειάδας και Μακρακώμης κατέθεσε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία κ. Χρήστος Σταϊκούρας προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, σχετικά με την παραχώρηση χρήσης των κτιρίων του Ειρηνοδικείου Σπερχειάδας και Μακρακώμης στο Δήμο Μακρακώμης, καθώς και τις σχετικές Απαντήσεις των Υπουργείων.

Σύμφωνα με την απάντηση της Υφυπουργού Οικονομικών κ. Παπανάτσιου, τα εν λόγω ακίνητα είναι στη διαδικασία καταγραφής, προκειμένου στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η παραχώρηση χρήσης, καθώς η αρμόδια Υπηρεσία δεν έχει αντίρρηση.



 Ερώτηση
προς το Υπουργείο Οικονομικών
και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Αθήνα, 09.11.2016

Θέμα: Ερώτηση για παραχώρηση χρήσης των κτιρίων του Ειρηνοδικείου Σπερχειάδας και Μακρακώμης.

Μετά την κατάργηση των Ειρηνοδικείων σε πολλές περιοχές της χώρας, αρκετά κτίρια παραμένουν ανενεργά και αναξιοποίητα.
Ειδικότερα, στην περίπτωση του Δήμου Μακρακώμης, μετά την κατάργηση του Ειρηνοδικείου στην έδρα του Δήμου (Σπερχειάδα) καθώς και του Ειρηνοδικείου Μακρακώμης, υφίστανται δύο κτίρια τα οποία θα μπορούσαν να στεγάσουν υπηρεσίες του Δήμου.
Σημειώνεται ότι τα σχετικά οικόπεδα είχαν παραχωρηθεί από τους πρώην Δήμους της περιοχής για το συγκεκριμένο σκοπό.
Ενώ, ο Δήμος στεγάζει σε δημοτικά κτίρια δημόσιες υπηρεσίες (π.χ. ΙΚΑ, Κτηνιατρείο, Εφορία κλπ), με αποτέλεσμα να μην επαρκούν οι χώροι για τη στέγαση των δημοτικών υπηρεσιών.
Εφόσον υλοποιηθεί η παραχώρηση, και μπορέσει ο Δήμος να στεγάσει τις υπηρεσίες του στα δύο αυτά κτίρια, θα επιτευχθεί μείωση των λετουργικών δαπανών του, λόγω της απαλλαγής από το κόστος των ενοικίων, καθώς και ασφαλής πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στις υπηρεσίες.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
οι κ.κ. Υπουργοί:

Προτίθενται τα αρμόδια Υπουργεία να ικανοποιήσουν το εύλογο αίτημα του Δήμου και να προβούν στην παραχώρηση χρήσης στο Δήμο των κτιρίων του Ειρηνοδικείου Σπερχειάδας και Μακρακώμης;


Ο Ερωτών Βουλευτής

Χρήστος Σταϊκούρας





Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη