Header Ads

Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας: 4ωρη στάση εργασίας για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών στη ΛΑΡΚΟ

   Σ      Υ       Ν       Δ       Ι       Κ        Α       Τ      Ο
 ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ  ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ  ΚΑΙ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
 Μ Ε Τ Α Λ Λ Ο Υ    Ν Ο Μ Ο Υ     Φ Θ Ι Ω Τ Ι Δ Α Σ
 ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ  ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΛΑΜΙΑΣ
 ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ.   ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95  
EMAIL:  politiskp@gmail.com   Τηλ: 6937887924
  Fax: 22330-41164
Αρ.Πρωτ.    -13-     
                                                               ΛΑΡΥΜΝΑ 06/02/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδελφισες και συνάδελφοι
Υπενθυμίζουμε στα μέλη του Συνδικάτου μας πως την Τρίτη  07/02/2017 και ώρα 10:00 – 14:00  θα πραγματοποιήσουμε  4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στην πύλη 2 - 10 απαιτώντας συνάντηση με την διοίκηση. Μετά θα πραγματοποιήσουμε και Γ.Σ .Το θέμα της Γ.Σ. είναι «συνέχιση του αγώνα  για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών».
 
Συναδελφισες και συνάδελφοι,
Ο αγώνας μας για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών στη ΛΑΡΚΟ και η ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια  με σύμβαση αορίστου χρόνου , είναι ένας αγώνας που διεξάγεται την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πριν 2 μήνες στη Βουλή πέρασε τροποποίηση για περαιτέρω διεύρυνση και νομιμοποίηση των δουλεμπορικών γραφείων και διαπραγματεύεται αυτήν την ώρα τον παραπέρα σφαγιασμό των εργατικών δικαιωμάτων.

Άρα είναι ένας αγώνας που στην πράξη οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ αντιστεκόμαστε εδώ που εφαρμόζονται οι συμφωνίες τους. Στον χώρο δουλειάς.

Από αυτήν την άποψη ο αγώνας μας δεν μπορεί παρά να αποτελέσει πηγή αισιοδοξίας όχι μόνο για τους εργαζόμενους στις εργολαβίες αλλά και για τους μόνιμους εργαζόμενους που στην πλειοψηφία τους έχουν περάσει από αυτό το σκλαβοπάζαρο και σήμερα τους ξεζουμίζει η ίδια η ΛΑΡΚΟ, η οποία τους έχει καταπατήσει κεκτημένα όπως τριετίες, Β.Μ, χρήματα αναβαθμίσεων , ασφαλιστήριο συμβόλαιο, κ.α.

Πηγή αισιοδοξίας στον κλάδο μας μπορεί να αποτελέσει και ο αγώνας των συναδέλφων στην ζώνη Περάματος που απαιτούν αγωνιστικά την υπογραφή Σ.Σ.Ε κατοχυρώνοντας όλα τα κεκτημένα της προηγούμενης.

Πηγή αισιοδοξίας αποτελούν και οι καθημερινοί μικροί και μεγάλοι αγώνες Πανελλαδικά όπως στον Καρυπιδη, στον Ευαγγελισμό ενάντια στις εργολαβίες, τα αγροτικά μπλόκα κ.α

Συναδελφισες και συνάδελφοι
Ο αγώνας μας εκ των πραγμάτων , αντικειμενικά έχει απέναντί του τη ΛΑΡΚΟ, τους εργολάβους και τα κόμματα που τους εξυπηρετούν.

Είναι ένας αγώνας που εκ των πραγμάτων , αντικειμενικά έχει απέναντί του τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό , όπως και να λέγεται, από την άποψη πως έχει στηρίξει και συνεχίζει να στηρίζει τα κόμματα που κυβερνούν και κυβέρνησαν.

Αυτό που βγαίνει ως πείρα από το διάστημα που ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις μας μέχρι σήμερα είναι πως ο αγώνας όταν είναι μαζικός, συντονισμένος και με σωστό περιεχόμενο έχει αποτελέσματα θετικά για τους εργαζόμενους.

Αυτό πλέον οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες μπορούν να το διαβεβαιώσουν τεκμηριωμένα γιατί είναι αυτοί που ήταν  παρόντες όταν η ΛΑΡΚΟ στην αρχή του αγώνα  έλεγε πως δεν είναι δυνατόν να γίνουν ενσωματώσεις. Ο αγώνας όμως και η ενότητα όλων των εργαζομένων είναι αυτά που ανάγκασαν  την ΛΑΡΚΟ να αποφασίσει να κάνει λίγες ενσωματώσεις.

Η συνέχιση του αγώνα και η ενότητα των εργαζομένων είναι αυτά που θα τους αναγκάσουν να υλοποιήσουν στο σύνολο  το δίκαιο αίτημα μας και θα δώσει συνέχεια για νέους αγώνες στην ΛΑΡΚΟ όπως είναι η υπογραφή Σ.Σ.Ε η οποία βρίσκετε σε διάλογο με τις διορισμένες Διοικήσεις εδώ και 10 έτη.

Πρέπει να ξεκαθαρίσει στο μυαλό όλων μας, εργαζομένων στις εργολαβίες και μόνιμων πως μόνο με αγώνες κερδίζει η εργατιά. Αγώνες που χτυπούν στην καρδιά τους πραγματικούς αντιπάλους μας, τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις, την Ε.Ε και τα κόμματα που τους εξυπηρετούν. Τέτοιον αγώνα έκαναν στην ΛΑΡΚΟ οι εργάτες πριν 40 έτη και κέρδισαν.

Συναδελφισες και συνάδελφοι
Έχοντας εμπιστοσύνη σε όλους σας καλούμε  την Τρίτη  07/02/2017 και ώρα 10:00 – 14:00  να συμμετέχετε στην  4ωρη στάση εργασίας,  στην συγκέντρωση στην πύλη 2 - 10 απαιτώντας συνάντηση με την διοίκηση και στην Γ.Σ . με θέμα  «συνέχιση του αγώνα  για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών».


Για το Δ.Σ

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

            ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝ.                       ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥ.   Δεν υπάρχουν σχόλια

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Από το Blogger.