Νέα διεθνής διάκριση σε φωτογραφία του Στάθη Ζεϊνη

Μια ακόμη διάκριση σε διεθνή διαγωνισμό αυτή την φορά ήρθε για τον Ευστάθιο Ζεϊνη, ερασιτέχνη φωτογράφο,  μέλος της  ΕΦΕ (Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία) της παλαιότερης φωτογραφικής εταιρείας στην Ελλάδα.

Στην πόλη του Ηρακλείου φιλοξενήθηκε ο παγκόσμιος διαγωνισμός καλλιτεχνικής φωτογραφίας "5th GREEK  Photographic Circuit". Αυτήν την φορά ο διαγωνισμός, που γίνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας,  έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών με 1.400 επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες φωτογράφους από 73 χώρες της υφηλίου οι οποίοι και έστειλαν πάνω από 15.000 φωτογραφίες για να κριθούν.

Οι κατηγορίες ήταν 4 (open monochrome, open color, travel & nature) και σε 4 salons αντίστοιχα διεθνείς κριτές αποδέχθηκαν και έκριναν τις φωτογραφίες. Στα τελικά αποτελέσματα ο Ευστάθιος Ζεϊνης είχε 5 στις 6 συμμετοχές του στις 3 από τις 4 κατηγορίες επιλογή " Acceptance" και η μία από αυτές πήρε διάκριση - βραβείο και Diploma PG στην κατηγορία "Travel" με την φωτογραφία του "Bridge and low clouds". Η επιτροπή αποτελείται από διεθνείς κριτές (12 μελής) από την Κίνα, Κύπρο, Ισπανία, Αραβικά Εμιράτα και την Ελλάδα. 

Μια ημέρα με έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή (χαμηλή νέφωση στο ύψος της θάλασσας και χιονόπτωση στην ευρύτερη περιοχή) ο φακός του "αιχμαλώτισε" ένα αρκετά ενδιαφέρον στιγμιότυπο με την Γέφυρα να ξεπροβάλλει μέσα από τα σύννεφα αμυδρά. 

Αξίζει να σημειωθεί πως και έναν χρόνο πριν και πάλι άλλη φωτογραφία του είχε τιμηθεί και πάλι στην ίδια κατηγορία "Travel" με ίδια τιμητική διάκριση και βραβείο. 

Στο παρελθόν ο Στάθης Ζεϊνης έχει τιμηθεί για τις φωτογραφίες του με θέμα την Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης με τιμητική πλακέτα σαν "Γεφυροφωτογράφος" και με εξώφυλλο σε ημερολόγιο της, από την διοίκηση της "Γέφυρας ΑΕ"
 
 

 
 
 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη