Χοιρινή πανσέτα με μέλι & μουστάρδα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 1/2 κιλό χοιρινή πανσέτα
  • 1 φλ. μέλι
  • 1 φλ. μουστάρδα
  • σκόρδο σε σκόνη
  • πάπρικα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πασπαλίστε καλά την πανσέτα με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και λίγο σκόνη σκόρδου και τοποθετήστε την σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και ελάχιστο νερο
Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και αφήστε την πανσέτα να ψηθεί στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά, ελέγχοντας ανά μισάωρο μήπως χρειάζεται να προσθέσετε λίγο νερο
Σε ένα μπολ βάζετε περίπου 1 φλιτζάνι μέλι (ή λίγο λιγότερο αν δεν θέλετε τη σάλτσα σας πολύ γλυκιά) και αραιώνετε με λίγο νερό
Προσθέτετε τη μουστάρδα και ανακατεύετε καλά, μέχρι να έχετε ομοιογενές μείγμα
Αφού περάσει ο χρόνος ψησίματος ξεσκεπάζετε την πανσέτα από το αλουμινόχαρτο, την περιχύνετε με τη σάλτσα μελιού-μουστάρδας και αφήνετε για άλλα 15 λεπτά περίπου μέχρι να καραμελώσει η σάλτσα
Σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα και συνοδέψτε με πατάτες, ρύζι ή/και πουρέ
 https://www.yoda.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη