
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 1/2 κιλό χοιρινή πανσέτα
- 1 φλ. μέλι
- 1 φλ. μουστάρδα
- σκόρδο σε σκόνη
- πάπρικα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πασπαλίστε καλά την πανσέτα με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και λίγο σκόνη σκόρδου και τοποθετήστε την σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και ελάχιστο νερο
- Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και αφήστε την πανσέτα να ψηθεί στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά, ελέγχοντας ανά μισάωρο μήπως χρειάζεται να προσθέσετε λίγο νερο
- Σε ένα μπολ βάζετε περίπου 1 φλιτζάνι μέλι (ή λίγο λιγότερο αν δεν θέλετε τη σάλτσα σας πολύ γλυκιά) και αραιώνετε με λίγο νερό
- Προσθέτετε τη μουστάρδα και ανακατεύετε καλά, μέχρι να έχετε ομοιογενές μείγμα
- Αφού περάσει ο χρόνος ψησίματος ξεσκεπάζετε την πανσέτα από το αλουμινόχαρτο, την περιχύνετε με τη σάλτσα μελιού-μουστάρδας και αφήνετε για άλλα 15 λεπτά περίπου μέχρι να καραμελώσει η σάλτσα
- Σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα και συνοδέψτε με πατάτες, ρύζι ή/και πουρέ