Σκέψεις για την ειδική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό του δήμου Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου

Σκέψεις για την ειδική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό του δήμου Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου
Κύριε αρχισυντάκτη
Στην τελευταία συνεδρίαση του δήμου μας για τον προϋπολογισμό, μου έκανε μεγάλη εντύπωση η προσπάθεια να μην υπάρξει δημόσια μετάδοση από το διαδίκτυο, ενώ μεταδόθηκε το διάγγελμα του δημάρχου. Το αποτέλεσμα ήταν να μην ακουστούν άλλες απόψεις δημόσια, ούτε και οι απαντήσεις του κ. Πετρόπουλου (διευθυντής του δήμου και υποψήφιος δήμαρχος του Σύριζα) σε ερωτήσεις συμβούλων για τον προϋπολογισμό. Σε αυτόν άλλωστε, απευθύνονταν και τα ευχαριστώ της προέδρου του ΔΣ.
Με έκπληξη άκουσα το δήμαρχο να μας λέει ότι «θα πληρώσουμε τον κο Παπαλάμπρου, άλλα κατορθώσαμε να μην τα πάρει μαύρα» Ε! και ποιο το αποτέλεσμα για τους δημότες; Τα τελευταία χρόνια όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι κατηγορούσαν τους προηγούμενους για τη σύμβαση με αυτόν, όταν όμως, γινόταν δήμαρχοι επέλεγαν τον ίδιο πάλι. Χειριστήκαν το ζήτημα σαν ο δήμαρχος να συμμετέχει για πρώτη φορά στα κοινά και δεν γνώριζε την υπόθεση Παπαλάμπρου. Φαίνεται ότι κατά τα προηγούμενα χρονιά δεν υπήρξε δημοτικός σύμβουλος, δεν έχει  ξανασυζητηθεί το θέμα, δεν έχει ψηφίσει ο ίδιος επ’ αυτού, το παίζει σωτήρας και ξέχασε να μας αναφέρει ποιος φταίει. Τα πρακτικά των συνεδριάσεων των Καποδιστριακών δήμων υπάρχουν. Θα θυμίσω ότι ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης είχε  προβλέψει τι θα συμβεί με τον Παπαλάμπρο και είχε προτείνει διαχείριση από το δήμο. Νομοτελειακά το ίδιο θα γίνει και με το καταφύγιο σκαφών στα Καμένα Βούρλα σε λίγα χρόνια.
Θέλω δε να σας πληροφορήσω, ότι το κράτος χρωστάει μέχρι το 2016 10 δις για το σύνολο των ΟΤΑ. Και για τους τρεις παλιούς δήμους ανέρχονται σε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ. Ακούσατε ποτέ την πλειοψηφία να διεκδικεί τίποτα επισήμως; Η παράταξη που στέλεχος και υποψήφιος για το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ ήταν ο κ. Συκιώτης έκανε την τελευταία διαπραγμάτευση για τα παρακρατημένα. Αλήθεια, δεν τον ενημέρωσε ο Πατούλης;
Ήταν ο δήμαρχος  που πρόσφερε στήριξη σε αυτές τις πολίτικες και μάλιστα ξέχασε να μας πει, ότι όταν δεν θα ισοσκελίζει τον προϋπολογισμό του είναι υποχρεωμένος να επιβάλει φόρο στους πολίτες με την λογική της ανταποδοτικότητας. Ξεπουλάνε όσο – όσο τα πάντα, μόνο τα χωματουργικά στο λιμάνι στα Καμένα Βούρλα έχουν στοιχίσει  2.5 εκατομμύρια ευρώ.
Φτιάχνει υδατοδρόμιο στον Άγιο Κωνσταντίνο που βέβαια δεν εξυπηρετεί τους ελαιοπαραγωγούς, ούτε τον τουρισμό στα Καμένα Βούρλα, ούτε την πραγματική οικονομία της περιοχής. Σήμερα δεν υφίσταται νομικό πλαίσιο για την λειτουργία του, άλλα οι πολίτες πλήρωσαν την μελέτη!!!! Είναι σίγουρο ότι αυτά γίνονται προγραμματισμένα και όχι γιατί έχουν άγνοια. Οι πολιτικές αυτές εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα και όχι των δημοτών.
Ο δε προϋπολογισμός σίγουρα μεταβάλλεται όπως και ο προγραμματισμός των έργων άλλα πάντα δείχνει το δρόμο του ποιος πληρώνει. Η μείωση των εξόδων του δήμου κατά 3.5 εκατομμ. τσακίζει τις κοινωνικές δαπάνες, μειώνει την κρατική επιχορήγηση, ενώ παραμένουν στα ιδία αυτά που πληρώνουν οι πολίτες.
Η ανατροπή των συγκεκριμένων πολιτικών και η καταδίκη τους είναι ο μόνος δρόμος. Η ευθύνη  των παρατάξεων που τις υποστηρίζουν είναι μεγάλη. Ακόμη και για τις κοροϊδίες ότι τάχα  μετά το 2019 θα υπάρξει μείωση φόρων.
Γιάννης Φραγκούλης
Καμένα Βούρλα
Αυτοκινητιστής

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη