Header Ads

Ανακοίνωση της ΤΕ Ευβοίας του ΚΚΕ για την επίσκεψη του Δημάρχου Ιστιαίας στο Άουσβιτς


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας
Παπαναστασίου 10Α, 3ος όροφος, Χαλκίδα 34100
Τηλ. 2221082680, fax: 2221081166

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με αφορμή το δελτίο τύπου της Δημάρχου Ιστιαίας- Αιδηψού για την επίσκεψη
στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς
 στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «REMEDY»
Σε προηγούμενη ανακοίνωση της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ με αφορμή την συζήτηση και απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού  Συμβουλίου του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού για την έγκριση του Ευρωπαϊκού έργου (προγράμματος)  REMEDY”,  είχε επισημανθεί:
«Τεράστιες ευθύνες επωμίζονται και η δήμαρχος και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας – Αιδηψού  για την απόφαση που πήραν να ενισχύσουν αυτές τις αντιδραστικές, επικίνδυνες πολιτικές, προκειμένου, όπως δικαιολογήθηκαν, να εξασφαλίσουν κάποια κονδύλια από την ΕΕ».
Η κυρία Δήμαρχος στο δελτίου τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα αναφέρει:
«Ως μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα“REMEDY”, για την ιστορική μνήμη ενάντια στα ολοκληρωτικά καθεστώτα, έλαβε μέρος στη δεύτερη  κατά σειρά συνάντηση των χωρών που συμμετέχουν, η οποία συνέπεσε μάλιστα με την 71η επέτειο του Ολοκαυτώματος (27η Ιανουαρίου).Η συνάντηση έγινε στη Κρακοβία της Πολωνίας 52 χλμ. ΝΔ του περιβόητου στρατοπέδου Άουσβιτς, συμβόλου του Ολοκαυτώματος και της ιστορικής μνήμης των ευρωπαίων για τα φρικτά δεινά του ολοκληρωτισμού» και ότι έγινε επίσκεψη στο «το πλέον αντιπροσωπευτικό Μουσείο για τα απερίγραπτα εγκλήματα, που επιτελέσθηκαν κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο σε βάρος εκατομμυρίων συνανθρώπων μας, στο όνομα παρανοϊκών ιδεολογιών ολοκληρωτικού χαρακτήρα».
Στην κ. Δήμαρχο «αξίζουν» συγχαρητήρια για τη διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας που επιχειρεί, την λήθη (και όχι την ιστορική μνήμη) που θέλει να σπείρει και με περίσσιο θράσος αποτυπώνει μόλις μέσα σε λίγες αράδες. Ακόμη και στην αναφορά της στο Άουσβιτς  δεν λέει κουβέντα για το ναζισμό -φασισμό. Στο Άουσβιτς, στο Νταχάου και δεκάδες άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης -εξόντωσης, μαρτύρησαν εκατομμύρια λαών της Ευρώπης , των Βαλκανίων των κατεκτημένων χωρών από τους ναζιστές -φασίστες.
Αυτά τα στρατόπεδα τα γκρέμισε ο Κόκκινος στρατός και απελευθέρωσε τους κρατούμενους στην προέλαση του προς το Βερολίνο. Την 27η Ιανουαρίου ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος απελευθέρωσε το Άουσβιτς. Γιατί το αποσιωπά η κυρία Δήμαρχος;
Το κυριότερο είναι όμως ότι μιλά για ολοκληρωτισμό και ολοκληρωτικές ιδεολογίες με σκοπό την ανιστόρητη ταύτιση φασισμού – κομμουνισμού. Η Ε.Ε. και μέσω του προγράμματος  REMEDY” έχει πολύ συγκεκριμένους στόχους: τον αντικομουνισμό, τη χειραγώγηση των εργατικών λαϊκών συνειδήσεων και κύρια της νεολαίας, χρησιμοποιώντας σαν όπλο την παραχάραξη της ιστορίας και την κατασυκοφάντηση του Σοσιαλισμού. Σε μια σειρά χώρες μέλη της ΕΕ διώκονται ποινικά τα Κομμουνιστικά Κόμματα και η πολιτική δράση των Κομμουνιστών. Αυτά δε τα γνωρίζει η κυρία Δήμαρχος; Γιατί τα αποσιωπά;
Γιατί δε λέει τα πράγματα με το όνομά τους; Είναι τα προγράμματα,  τυχόν χρηματοδότηση από την ΕΕ που καθορίζουν το τι θα πει και πως θα το γράψει; Ή κάτι άλλο συμβαίνει;
Να τα σκεφτούν αυτά οι εργαζόμενοι ,οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Να τα αναλογιστούν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και οι απόγονοι τους και να βγάλουν συμπεράσματα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Από το Blogger.