Εξιχνιάσθηκαν έξι κλοπές και μία απόπειρα κλοπής από οικίες, σε περιοχές της Λιβαδειάς

Εξιχνιάσθηκαν έξι (6) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Λιβαδειάς
Σχηματίσθηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, σε βάρος δύο (2) υπηκόων Γεωργίας, καθώς και ενός ακόμη αγνώστων στοιχείων συνεργού τους
Οι δράστες, έχοντας διακριτούς ρόλους, παραβίαζαν κεντρικές εισόδους διαμερισμάτων και προέβαιναν στην αφαίρεση κυρίως χρηματικών ποσών, κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών
Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάσθηκαν συνολικά έξι (6) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής από οικίες, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 16-09 έως και 10-12-2015, σε διάφορες περιοχές της Λιβαδειάς.
Στο πλαίσιο μεθοδικής και πολύμηνης έρευνας, ταυτοποιήθηκαν δύο υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 33 & 35 ετών. Σε βάρος τους, καθώς και ενός ακόμη αγνώστων στοιχείων ταυτότητας συνεργού τους, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε οι δράστες, έχοντας διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, επέλεγαν αρχικά τους υποψήφιους «στόχους» τους και ακολούθως αφού εξακρίβωναν την απουσία των ενοίκων, παραβίαζαν κεντρικές εισόδους διαμερισμάτων (συνήθως με τη χρήση κατσαβιδιού).
Στη συνέχεια προέβαιναν στην αφαίρεση κυρίως χρηματικών ποσών, κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών, με την συνολική λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, να υπερβαίνει τις (14.000) ευρώ.
Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 35χρονου, ως μέσο διευκόλυνσης για τη διάπραξη των κλοπών , ενώ διερευνάται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις
Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς , ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη