Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου για τα πεπραγμένα Δ.Σ. 22 Φλεβάρη 17

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΩΛΟΥ – ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 22 Φλεβάρη συνεδρίασε το Δ.Σ. του δήμου Μώλου - Αγ. Κων/νου με κυρίαρχα θέματα την έγκριση του ισολογισμού λήξης εκκαθάρισης της Κοινωφελούς επιχείρησης Δήμου Κ. Βούρλων , και την απαλλαγή του εκκαθαριστή.  Στην τοποθέτηση μας αναδείξαμε τις ευθύνες που έχουν όλες οι διοικήσεις του δήμου για τη δημιουργία αυτών των επιχειρήσεων που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν και οι οποίες λειτούργησαν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Η ιστορία της πλειοψηφίας αυτών των επιχειρήσεων ανα την Επικράτεια απέδειξε ότι όχι μόνο δεν παρείχαν κοινωνικό έργο όπως διαλαλούσαν αλλά αντίθετα αποτέλεσαν πέτρα του σκανδάλου αφήνοντας «προίκα» στα λαϊκά στρώματα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Στο δήμο μας συγκεκριμένα τα χρέη ξεπερνούν ίσως και τα 500.000€,  τα περισσότερα από τα οποία καλείται να πληρώσει η λαϊκή οικογένεια μέσα από τις αλλεπάληλες αυξήσεις δημοτικών και ανταποδοτικών τελών. Πάγια θέση μας είναι ότι πρέπει να διευκολυνθεί από πλευρά διοίκησης όλη η προβλεπόμενη νομική διαδικασία για την απόδοση ποινικών ευθυνών , θα πρέπει όμως και στη συνείδηση του κόσμου να καταδικαστούν πολιτικά οι υπεύθυνοι βγάζοντας πολύτιμα συμπεράσματα για το που οδηγούν αυτές οι πολιτικές που στο κέντρο της προσοχής τους έχουν το κέρδος και όχι τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων.
Ένα άλλο σημαντικό θέμα κατα τη συνεδρίαση ήταν η ανάκληση προηγούμενης απόφασης με θέμα «Νέα χωροθέτηση και τελικός αποδέκτης της ΕΕΛ Αγίου Κων/νου». Ο λόγος της ανάκλησης ήταν για να μην ακολουθηθεί η δικαστική οδός, μιας και κατά της απόφασης χωροθέτησης προσέφυγαν κάτοικοι και φορείς  στην αρμόδια επιτροπή του άρθρου 152 κερδίζοντας την υπόθεση. Σε ανακοίνωση που είχαμε βγάλει από το 2011 κιόλας είχαμε ενημερώσει τον λαό της περιοχής μας ότι η κάθε δημοτική ενότητα θα πρέπει να έχει τον αυτοτελή δικό της βιολογικό καθαρισμό με επεξεργασία Γ κατηγορίας . Τη θέση αυτή την υπερασπιζόμαστε μέχρι σήμερα και μάλιστα θα πρέπει να σκεφτεί ο κόσμος που τον έφεραν εκείνες οι επιλογές όλων των διοικήσεων οι οποίες έκαναν μελέτες που μετέφεραν τα λείματα 12,5Km για να γίνει η επεξεργασία εντάσοντας και απεντάσοντας από χρηματοδοτήσεις χάνοντας περίπου 10 χρόνια. Σήμερα είναι τεράστια πλέον αναγκαιότητα η άμεση κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού στον Αγ. Κων/νο , η μεταφορά και κατασκευή επεξεργασίας Γ κατηγορίας στα Κ. Βούρλα σε απόσταση τουλάχιστον 1000m από τις ιαματικές πηγές και η ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρσμού στο Μώλο.  Θα πρέπει επιτέλους η διοίκηση να σταματήσει τα μικροπολιτικά παιχνίδια και να ξεκαθαρίσει πια είναι τα κριτήρια εκείνα που επέλεξε 6 περιοχές να δώσει ως προτεινόμενες στους μελετητές. Να συνομιλήσει με τους φορείς της περιοχής και να πάρει υπόψιν της ενδεχόμενες ενστάσεις αλλά και προτάσεις τους. Επίσης παρά την ενημέρωση που έχουμε κάνει και στην τελευταία συνεδρίαση και στο παρελθόν δεν έχει πάρει θέση τι θα κάνει με την αδειοδοτημένη απορροη που διαθέτει η Intrakat και η οποία αποτελεί πρόβλημα στην αδειοδότηση απορροής του Αγ. Κων/νου.
Επιστέγασμα όλων των παραπάνω και για να ολοκληρωθεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αλλά και υγείας ( εδω και 2,5 χρόνια ζητάμε απαντήσεις για τη μη λειτουργία του κέντρου Υγείας και το μόνο που πέρνουμε είναι αόριστίες και αδιαφορία) η διοίκηση βιάζεται να κατασκευάσει υδατοδρόμιο προκειμένου «να μη χάσει τους πελάτες» και να γινει αρεστή σε κέντρα εξουσίας κεντρικής διοίκησης αδιαφορόντας για τα τεράστια προβλήματα επιβίωσης που δημιουργεί αυτή πολιτική που υπερασπίζεται.
Βάζοντας τα παραπάνω στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ συνεχίζουμε –ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία- μεσα και έξω από αυτό να δίνουμε τη μάχη για ένα δήμο συμπαραστάτη και συναγωνιστή του λαού για να γίνει αφέντης του τόπου του.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη