Εξιχνιάσθηκαν 7 κλοπές & 1 απόπειρα κλοπής από οικίες, σε περιοχές της Λαμίας

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά (7) κλοπές & (1) απόπειρα κλοπής από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Λαμίας Φθιώτιδας
Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, σε βάρος ενός 56χρονου ημεδαπού και μίας 55χρονης ημεδαπής
Ο 56χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, διότι όπως διαπιστώθηκε εκκρεμούσαν σε βάρος του δύο καταδικαστικές Αποφάσεις για διάφορα αδικήματα
Οι δράστες, από κοινού με έτερους συνεργούς τους, προέβαιναν στην αφαίρεση κυρίως χρυσαφικών – κοσμημάτων, όπως επίσης χρηματικών ποσών και ηλεκτρονικών συσκευών, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (29.000) ευρώ
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, στο πλαίσιο μεθοδικής και πολύμηνης έρευνας, εξιχνιάσθηκαν συνολικά επτά (7) κλοπές και μία (1) απόπειρας κλοπής από οικίες, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 16-07 έως και 26-09-2016, σε διάφορες περιοχές της Λαμίας Φθιώτιδας.
Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 56χρονος και μία 55χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, από την συνδυαστική ανάλυση και αξιοποίηση των στοιχείων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, διακριβώθηκε ότι οι δύο προαναφερόμενοι δράστες, από κοινού με έτερους συνεργούς τους, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, ενέχονται στη συστηματική και εξακολουθητική διάπραξη κλοπών από οικίες.
Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ιδιοκτησίας του 56χρονου) για την διευκόλυνση της παράνομης δράσης τους, προέβαιναν στη διάρρηξη οικιών και αφαίρεση κυρίως χρυσαφικών – κοσμημάτων, όπως επίσης χρηματικών ποσών, ηλεκτρονικών συσκευών και άλλων αντικειμένων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (29.000) ευρώ.
Στο πλαίσιο επιστάμενων ερευνών και αναζητήσεων, ο 56χρονος εντοπίστηκε προχθές (23-03-2017) το βράδυ στη Λαμία, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας και συνελήφθη.
Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο (2) Αποφάσεις των Μονομελών Πλημμελειοδικείων Βόλου και Λαμίας αντίστοιχα, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (1) έτους, (15) μηνών και (30) ημερών, για κλοπές, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη κλοπών.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη