Απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη δίνει λύση στο πρόβλημα των κατολισθήσεων στην Τιθορέα

Αθήνα,  21 Μαρτίου  2017
Απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη δίνει λύση στο πρόβλημα των κατολισθήσεων στην Τιθορέα.
Εγκρίθηκε ποσό 1.240.000 ευρώ  για τη εκτέλεση έργου που θα άρει την επικινδυνότητα των κατολισθήσεων από τις οποίες χρόνια τώρα κινδυνεύουν ζωές και περιουσίες.

Για πρώτη φορά λαμβάνεται μέριμνα για να αντιμετωπιστούν τα διαρκή φαινόμενα κατολισθήσεων στην περιοχή της Τιθορέας. Με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη  χρηματοδοτείται έργο για την άρση της επικινδυνότητας των κατολισθήσεων, προκειμένου να προστατευτούν οι κάτοικοι της  συγκεκριμένης περιοχής από τις πτώσεις βράχων του όρους Παρνασσού. 
Το έργο, αποτελεί πάνδημο αίτημα στη περιοχή, καθώς εδώ και δεκαετίες αρκετές φορές έχουν κινδυνέψει ζωές και έχουν καταστραφεί περιουσίες από τις κατολισθήσεις  βράχων.  Μέχρι σήμερα όμως,  το θέμα παραπέμπονταν στις καλένδες και οι πολίτες της Τιθορέας στο δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας ζουν υπό το φόβο των κατολισθήσεων.
Ειδικότερα, διά της υπουργικής απόφασης εγκρίνεται το ποσό του 1.240.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για την υλοποίηση του έργου «Εργασίες άρσης κατολισθητικής επικινδυνότητας στην περιοχή Τιθορέας του δήμου Αμφίκλεια-Ελάτειας».
Με την υλοποίηση του προαναφερθέντος έργου αναμένεται να αντιμετωπιστεί άμεσα το φαινόμενο της αποκόλλησης βράχων που αποτελεί διαρκή απειλή για τους κατοίκους της περιοχής. Η χρηματοδότησή του συγκαταλέγεται σε μία σειρά έργων που προτάσσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και ανταποκρίνεται στους στόχους που έχει θέσει, να κατευθυνθεί η ατζέντα των χρηματοδοτήσεων του ΠΔΕ, σε έργα φυσικών καταστροφών που θα ανακουφίσουν τους πολίτες της χώρας.
Η δημοπράτηση του θα πραγματοποιηθεί με ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό και  οι ακριβείς εργασίες που θα εκτελεστούν, θα αναλύονται λεπτομερώς στα τεύχη δημοπράτησης, σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη