«Πρωτοβουλίες Πολιτών σε Ενότητα με τις Αρχές», του Γιώργου Σμοκοβίτη

Πρωτοβουλίες Πολιτών σε Ενότητα με τις Αρχές
ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ
Κε Διευθυντά,
Επειδή δημοσίευα στον Τύπο τις Αναφορές μου για τα Κοινά προς τις Αρχές υποχρεωμένες ευθέως από το Σύνταγμα να απαντούν σε Όλες Όλων των Πολιτών, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι επί ΑΝΑΦΟΡΩΝ μου όχι επιλεκτικά αλλά επί όλων όσων έχω καταθέσει οι Αρχές δεν έχουν απαντήσει παραβιάζοντας ευθέως το Σύνταγμα.  Κάποιος χρειάζεται να συμμορφώνει την «αναρχία των Αρχών» εντός Πολιτεύματος.
Μετά από σιωπή πολλών μηνών από την Α΄Βαθμού Αυτοδιοίκηση  και την συνάντηση με εκπρόσωπο Β΄βαθμού προ 3 μηνών, ουδεμία άλλη κοινή ούτε μονομερής ΕΝΕΡΓΕΙΑ προς υλοποίηση ουδενός συγκεκριμένου αιτήματος Αναφορών μου για τα ΚΟΙΝΑ έχει συμβεί παρά τις προσπάθειές μου. Μόνο «κέρδος στα κοινά» τα αμοιβαίως λόγια εκτίμησης.
Κατόπιν αυτών … ως Μέλος Εκλογικού Σώματος ΕΝΤΟΛΕΩΝ Πολιτών έχω στον ρόλο ενός Πολίτη εντός Πολιτεύματος τις επιλογές: ή να μην ασχοληθώ καθόλου ή μόνος να συνεχίζω όπως σε αρκετές περιπτώσεις ξεκινώντας μόνος προ … δεκαετιών και αδιάλειπτα φέρνοντας τελικά αποτελέσματα για όλους ωφέλιμα στην περιοχή χωρίς «προνόμια καμμιάς κομματικής ταυτότητάς μου» και η ρίζα τους εξακολουθεί να ωφελεί, ή να καλέσω, όπως με το παρόν,  συμπολίτες μου με ή χωρίς την παρουσία μου ακροβολισμένοι να επιχειρήσουμε και προς τις Αρχές και προς υλοποίηση όσων και σε όσα συμφωνούμε ότι Όφελος στα Κοινά προσφέρουν και εφικτά είναι ΑΝ αδιαφορία ή ανικανότητα δεν εμποδίζει το Όφελος ή και Ζημία επιφέρει. Απαριθμώ όσα εκκρεμούν όχι μόνο προς απάντηση αλλά και προς Κοινές ενέργειες υλοποίησης. Τη βοήθεια συμπολιτών και Αρχών ζητώ για τα Κοινά, ούτε ψήφο ούτε αξίωμα, μου αρκεί και με ευχαριστεί  η Ελευθερία δύναμης πολίτη εντός Συντάγματος, θεμέλιο και μεγαλείο πολιτεύματος.
1ον) Πανεπιστήμιο ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας. Το θέμα Περιφερειακά – Κεντρικά  Πανεπιστήμια έχει ξεκαθαρίσει αφού ο ΤΟΠΟΣ λειτουργίας τους δεν είναι πλέον «προνόμιο ή μειονέκτημα αξιοσύνης τους» αφού ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ Πανεπιστήμια έχουν αναγνωριστεί ΔΙΕΘΝΩΣ ως ισάξια ή καλύτερα από τα «Κεντρικά» σε διάφορους  Τομείς Επιστήμης. Ούτε είναι το θέμα για … γενικώς «θεωρίες για … Πανεπιστήμια…»  χιλιοειπωμένες, αλλά χωρίς σύνδεση με το συγκεκριμένο δικό μας Πανεπιστήμιο Στερεάς προς ενίσχυση θέσεών μας και σωστής εξέλιξης – οργάνωσης του Επιστήμης και Ανάπτυξης Περιφέρειας με Αποκέντρωση. Δηλαδή ΕΔΩ ΕΜΕΙΣ για το συγκεκριμένο Περιφερειακό Πανεπιστήμιο ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας ΤΙ κάνουμε, πώς να προχωρήσει άξια αφού είναι το μόνο εν Ελλάδι μόνης Περιφέρειας που δεν υπάρχει ως «ανάξια Περιφέρεια να το έχει». Ή εργαζόμαστε για Πανεπιστήμιο (αναβίωσης) ΣΤΕΡΕΑΣ όπως ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ή για Σχολή ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ στη … Λαμία με αποδοχή υποβάθμισης Περιφέρειας πανελληνίως. Η αναβίωση ευκολότερη από την Ίδρυσή του διότι υπάρχει ΤΩΡΑ η ΡΙΖΑ ΤΟΥ, που αλλιώς δεν θα υπήρχε. Άλλο, αν εργαστούμε με … προοπτική Σχολών ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, άλλο, αν εργαστούμε ΣΩΣΤΑ από ΤΩΡΑ για Πανεπιστήμιο ΣΤΕΡΕΑΣ. Κι άλλο αν προγραμματιστεί ξεκάθαρα για Πανεπιστήμιο σε ΜΙΑ Πόλη ή τοποθεσία με πολλές σχολές κι΄άλλο αν από την αρχή με διασπορά και σε άλλες πόλεις – τοποθεσίες και  μετά έρχεται η απόφαση για το πού και τι έκταση – δομή η εγκατάστασή του ( η πρόταση του φίλου Τάκη Πενταγιώτη πρέπει να εξεταστεί με αυτά τα « προαπαιτούμενα» και «ικανότητες τοπικού Δήμου» όπως και κάθε Δήμου). 
    Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΑΣ του «Πανεπιστημίου ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας» ( και όχι Θεσσαλίας) Επίτιμος ΔΙΔΑΚΤΩΡ εξακολουθεί. Στη Λαμία είχε ανακηρυχθεί, επειδή είχε ιδρυθεί και υπήρχε το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας.
2ον) ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ από την Αθήνα. Επιτέλους μετά … 200 χρόνια  το … 2021 μ.Χ. ακόμα στο … Κολωνάκι και στα γύρω χωράφια των ΑΘΗΝΩΝ η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Γεωπόνων για… γλάστρες μπαλκονιών Πρωτευούσης σήμερα και όχι στην Επαρχία για Επαρχιώτες ΑΓΡΟΤΕΣ;  Οι ΝΕΟΙ να φύγουν από την Πίνδο και το Ταίναρο για … Γεωπονία … στην Αθήνα ή στους κάμπους της Επαρχίας ... Στερεάς Γης μας; Θα κινητοποιηθούν Πολίτες-Αρχές εις όφελος όλων και πανελληνίως ή όχι;
3ον) Αξιοποίηση-Προβολή ΔΙΕΘΝΩΣ του χώρου των Αμφικτυονιών από την ΦΘΙΩΤΙΔΑ ή έστω Μνημείο ΠΡΟΒΟΛΗΣ τους. Τα οφέλη τεράστια μοναδικά ΕΔΩ και παγκοσμίως δύο βήματα από τις Θερμοπύλες.
4ον) ΠΡΑΓΜΑΤΙ Πολιτιστική Πρωτεύουσα των ΝΕΩΝ της ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας κατ΄έτος και καθ΄όλον το έτος το Ενδιαφέρον σε όλους τους τομείς και προβολή – προοπτική πανελληνίως μιας περιοχής κατ' έτος της Στερεάς με Κέντρο τους Νέους, και προοπτική συνεργασιών τους με όμορες Περιφέρειες και Πανελλαδικά.
5ον) ΠΡΑΞΕΙΣ ΦΩΤΟΣ, σε ετήσια επανάληψή τους με πανελλήνια προβολή και οργάνωση μετά την πρώτη, πέρυσι, τέλεση εδώ.
6ον) Μεταφορά με Drones φάρμακα – εξετάσεις για πολύ επείγοντα περιστατικά στην περιοχή μας ως πιλοτικό έστω πρόγραμμα λειτουργίας τους σε συνεργασία με το «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ» Πανεπιστήμιο Κρήτης πρωτεύσαν και ΔΙΕΘΝΩΣ βραβευμένο στην καινοτομία χρήσης Drones σε τέτοιες περιπτώσεις, όφελος όλων, άλλωστε κρίσιμη Ώρα για καθέναν μας μπορεί να  υπάρξει.
7ον) Προβολή-βράβευση επιτέλους της απόφοιτης του Πανεπιστημίου (αρχικά) Περιφερειακού ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδος με Άριστο πανελληνίως Τμήμα της Βιοϊατρικής, κας Ελένης Αντωνιάδου, ΔΙΕΘΝΩΣ βραβευμένη Νέα ιδιοφυής Επιστήμων και Ευεργέτιδα Ανθρωπότητας από «Τμήμα Λαμίας και Στερεάς Ελλάδας  Πανεπιστημίου». Ως ΦΑΡΟΣ και για ΝΕΟΥΣ με Βράβευση της ΚΑΙ σε επίπεδο Προέδρου Δημοκρατίας μας. Πόλος έλξης-αιτία για την προτίμηση ΦΟΙΤΗΤΩΝ της … «Σχολής … Θεσσαλίας… στη Λαμία» λόγω ακριβώς Διεθνούς Προβολής αλλά χωρίς βράβευσή της  στον  τόπο εκκίνησης της επιστημονικής διεθνώς πορείας της, της κας Αντωνιάδου, Φοιτήτριας ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας στη … Λαμία… στο Καινοτόμο Τμήμα Βιοϊατρικής, παγκοσμίως πλέον γνωστής και … «άγνωστης προς βραβείο» της στη … Λαμία στη Στερεά σε  Πανεπιστήμιο στη Περιφέρεια μας.
8ον) Ευρείες Ενημερωτικές εκδηλώσεις για συγκεκριμένες συμπεριφορές των πολιτών σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών πάσης φύσεως και προέλευσης.
9ον) Η προβολή του Ανδριάντα του Λεωνίδα, ώστε να είναι ορατός μακρόθεν και από όλους και αξιοποίηση – προβολή του συμβολισμού τους ως ενιαίου χώρου Αμφικτυονιών-Θερμοπυλών σε μια Ενότητα διεθνώς.
Αυτές οι «εκκρεμότητες» από … «ατζέντα πολίτη» για τα κοινά στην περιοχή μας, έτσι όπως ο ίδιος ενδιαφέρεται γι΄αυτά και έχει πράξει γι΄αυτά, κάποιος άλλος με διαφορετικές προτεραιότητες, τη βοήθεια συμπολιτών και Αρχών ζητώ για τούτα τα θέματα. Και πρέπει να να υπάρχουν « ατζέτες προτεραιοτήτων πολιτών» με απαντήσεις – υλοποίηση Αρχών.
Δρόμος Καθαρού – υπόδειγμα – Αγώνα έτοιμος, ανοιχτός προς Πορεία Πολιτών και Αρχών σε ενότητα Δράσης τους σε όφελος όλων και στην περιοχή μας. … Ιδού «τόπος στα … νιάτα και στους … συνταξιούχους» όποιος επιθυμεί με μεράκι και ικανότητες ας ΠΡΑΞΕΙ, όποιος όχι … είναι «δικαίωμά του», δεν απαίτησα ποτέ από συμΠολίτες μόνο από «αξιωματούχους» διορισμένους ή εκλεγμένους και διότι οι αποφάσεις τους ή αδράνειά τους δεσμεύουν όλους και επιφέρουν είτε όφελος είτε ζημία.
Προσωπικά ακροβολισμένος ευχαρίστως αλλά όχι πλέον να ξεκινώ μόνος πάλι μετά … δεκαετίες … πρωτοβουλιών και αδιαλείπτως ΔΡΑΣΗΣ στα ΚΟΙΝΑ, ιδού για τα παραπάνω ή … άλλα με άλλες προτεραιότητες , ιδού η … Λαμία η … ευρύτερη περιοχή η Περιφέρεια  ιδού και οι … πρωτοβουλίες όποιου με μεράκι και ικανότητες επιθυμεί ΑΝ κρίνει άξια να υπηρετηθούν όσα και ο ίδιος κρίνω το καλύτερο και εφικτό για όλους ενωμένοι. Ιδιαίτερα για τις Νέες Γενηές, επί Γης Αθανασία μας και συνέχεια μας και συνειδητά ως Πολίτες Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Μπορούμε αν πιστέψουμε και θελήσουμε ενωμένοι εως την επιτυχία μας.
Αλλοιώς ας λύσουμε τα προβλήματα όλου του κόσμου από εδώ εκτός από τα δικά μας, εδώ.
Υ.Γ. Βεβαίως και είναι άλλο η κριτική και η αποδοκιμασία ή επιδοκιμασία με «αλήθειες και ψέματα» εσωτερικά της Κυβέρνησης – Αντιπολίτευσης και μελών της και άλλο η ΕΝΟΤΗΤΑ όλων μας εάν και όταν δεχθούμε οποιαδήποτε επίθεση έξωθεν (ή έσωθεν) εναντίον Πατρίδας και Έθνους μας όπου ΟΛΟΙ είμαστε ΕΝΑ απέναντί τους ΥΠΟ την Ηγεσία μας, οποιαδήποτε κι΄αν είναι σε όλους τους τομείς και μακάρι να είναι η καλύτερη και δεδομένο ότι ΟΛΗ ενωμένη ( και προς τα έξω ,αλλά και προς έσω κινδύνους).


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη