κοινωνία αξιών: Η Φθιώτιδα ως μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης

Η Φθιώτιδα ως μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης

Η τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη αποτελούν καθοριστικές συνιστώσες για την συνολική εθνική ανάπτυξη. Οι περιφερειακές και οι τοπικές αρχές πρέπει να υποστηριχθούν για να ενισχυθεί η διαπραγματευτική τους δύναμη στις εθνικές πολιτικές διεργασίες και για να προβάλουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα, έτσι ώστε να μπορέσουν να αξιοποιηθούν ενεργά οι δυνατότητές τους στις προσπάθειες για εθνική ανάπτυξη.

Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος έχει επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα στον στρατηγικό σχεδιασμό για την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη.

Η “κοινωνία αξιών” σε συνεργασία με το “Ποτάμι”,

ξεκινά από το Ν. Φθιώτιδος μία προσπάθεια διαμόρφωσης ενός ολοκληρωμένου προτύπου στρατηγικής για την τοπική & Περιφερειακή ανάπτυξη, που να αποτελέσει την βάση στρατηγικού σχεδιασμού και για τους άλλους νομούς της χώρας, με κατάλληλη εξειδίκευση κάθε φορά.
Επιπρόσθετα αυτών θα εξετασθούν και τα παρακάτω πεδία:
- Η ενδυνάμωση των θεσμικών και διαχειριστικών δυνατοτήτων σε τοπικό/περιφερειακό επίπεδο.
- Η επεξεργασία νέων πολιτικών και στρατηγικών που να ευνοούν την καινοτομία και η μεταφορά των καλών πρακτικών σε τοπικό επίπεδο.
- Τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά, οι δυνατότητες και οι ανάγκες υποδομών και χρηματοδότησης για την ανάπτυξη των επί μέρους τομέων. 
- Η προώθηση υπερεθνικών & διακρατικών δικτύων συνεργασίας. 
Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Λαμιέων ( Λεωνίδου 9- 11) και ώρα 18.00- 20.00 με τη συμμετοχή εκπροσώπου και του Ποταμιού.
Θα μιλήσουν (αλφαβητικά):

- Σπύρος Καχριμάνης, υπεύθυνος του τομέα αγροτικής ανάπτυξης στο “Ποτάμι”.
- Κώστας Κούρος, Β’ Αντιπρόεδρος “κοινωνίας αξιών”, υπευθ. τ. τουριστικής ανάπτυξης. 
- Δημήτρης Παληάτσος, Yπεύθυνος τομέα βιομηχανικής ανάπτυξης.
- Στέλιος Φενέκος, πρόεδρος της “κοινωνίας αξιών”.
 
Συντονίζει ο Ταξιάρχης Ρέλλιας

Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα δοθεί βήμα σε όλους τους εκπροσώπους φορέων και θα επακολουθήσει ανοικτή συζήτηση και δημιουργική ανταλλαγή απόψεων .
 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη