Εξιχνιάσθηκαν έξι κλοπές - διαρρήξεις από οικίες, σε περιοχές της Ιστιαίας Ευβοίας

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά έξι (6) κλοπές - διαρρήξεις από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Ιστιαίας Ευβοίας
Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, καθώς και ενός ακόμη αγνώστων στοιχείων συνεργού τους
Οι δράστες αφού παραβίαζαν οικίες, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου, προέβαιναν στην αφαίρεση κυρίως χρηματικών ποσών, κοσμημάτων, καθώς και ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών
Από το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας Ευβοίας, εξιχνιάσθηκαν συνολικά έξι (6) κλοπές – διαρρήξεις από οικίες, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 31-10-2015 έως και 12-03-2016, σε διάφορες περιοχές της Ιστιαίας.
Έπειτα από μεθοδική και πολύμηνη έρευνα, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 40 & 50 ετών, καθώς και ενός ακόμη συνεργού τους, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιολόγησης – αξιοποίησης όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, διακριβώθηκε ότι οι δράστες, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου, προέβαιναν στη διάρρηξη οικιών, σε ώρες που οι ένοικοι απουσίαζαν προσωρινά από το εσωτερικό τους.
Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, κοσμήματα, οικιακά είδη, διάφορες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ένδυσης και άλλα αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (12.000) ευρώ.
Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 50χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των προαναφερόμενων προϊόντων κλοπών, τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.
Την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας. ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη