Ημερίδα Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου στο Επιμελητήριο Λάρισας


Ημερίδα Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου στο Επιμελητήριο Λάρισας

   Ανοιχτή ημερίδα για όλες τις τελευταίες εξελίξεις πολιτών που έλαβαν δάνεια σε ελβετικό φράγκο πραγματοποιεί την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 11 πμ. στο Επιμελητήριο Λάρισας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου ( http://www.daneia-chf.gr/ ).

   Η ενημέρωση για την θωράκιση των δανειοληπτών είναι υποχρέωση και ευθύνη όλων μας σε έναν κοινό αγώνα, μέσω του οποίου επιβάλλεται να δημιουργήσουμε επί της ουσίας μια πλατιά κοινωνική συμμαχία. Χιλιάδες οικογένειες που έχουν λάβει δάνειο με ρήτρα ελβετικού φράγκου, κυρίως από τα έτη 2006 – 2009 έχουν πλέον περιέλθει σε εξαιρετικά δεινή οικονομική κατάσταση, καθώς ενώ πληρώνουν τις δόσεις του δανείου τους, βλέπουν μετά από χρόνια πως χρωστούν παραπάνω και απ’ όσα αρχικώς δανείστηκαν, ενώ η μηνιαία καταβληθείσα δόση έχει αυξηθεί έως και 57% .

   Πολίτες οργανώνονται και με μέλη του Συλλόγου παρεμβαίνουν σε όλα τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια της χώρας, λαμβάνοντας διαδοχικές αποφάσεις – ψηφίσματα, όπου ήδη, όπως γίνεται γνωστό έχουν αρχίσει να αποστέλλονται - κοινοποιούνται στην Βουλή και στους αρμόδιους ζητώντας άμεση λύση.

   Οι τρόποι αντιμετώπισης καθώς και αλλά πολλά θα συζητηθούν στην ημερίδα με ομιλητές τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ) κο Παντελή Αντωνιάδη και τον έμπειρο δικηγόρο κο ΠΡΑΤΑ Αντώνη που πέτυχε μόλις πρόσφατα την 1η Εφετειακή απόφαση κατά τράπεζας για δάνειο σε Ελβετικά Φράγκα.  Με την υπ'αριθμ 17/2017 απόφαση Εφετείου Λάρισας ακυρώνεται συνολικά διαταγή πληρωμής. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και η γνωστή πλέον, 1η σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, δικαστική απόφαση 334/2016 Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, από Συλλογική αγωγή (ναυαρχίδα των αποφάσεων όπως την χαρακτηρίζουν νομικοί κύκλοι) που ασκήθηκε από χιλιάδες ενάγοντες μέλη ΣΥΔΑΝΕΦ – ΙΝΚΑ.


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη