Ανακοίνωση του Γιώργου Κοτρωνιά για το «νέο δίκτυο οπτικών ινών υψηλών ταχυτήτων στη Λαμία»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή την ανακοίνωση του δημάρχου Λαμιέων για την νέα γενιά οπτικών ινών και ειδικά  για το πρώτο πληθυντικό  πρόσωπο που χρησιμοποιήθηκε στην ανακοίνωση   ότι "Ήδη τοποθετούμε νέο δίκτυο  Υψηλών ταχυτήτων στη Λαμία " , αισθανόμαστε την ανάγκη να διευκρινίσουμε τα παρακάτω :

    1) Το δίκτυο στο οποίο αναφέρεται ο κος Δήμαρχος  δεν το εγκαθιστούμε εμείς ως Δήμος  αλλά  ο ΟΤΕ.

     2) Στον Δήμο της Λαμίας τα προηγούμενα χρόνια έχει εγκατασταθεί δίκτυο οπτικής ίνας μήκους περίπου 32 km.

     Στο δίκτυο αυτό είχαμε σύνδεση όλες τις δημοτικές και νομαρχιακές υπηρεσίες , το ΤΕΙ , το πανεπιστήμιο , τα σφαγεία και την βιομηχανική περιοχή .

     3) Θεωρούμε ότι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία σήμερα δεν είναι μόνο η εγκατάσταση από τον ΟΤΕ ενός δικτύου  ( που θα συνδέει τα κεντρικά γραφεία του    ΟΤΕ με όλα τα " καφαο " του Δήμου ) ,  αλλά το πως θα διαχειριστούμε καλύτερα και τα υφιστάμενα  δίκτυα τα οποία κατασκευάστηκαν με ευρωπαϊκά χρήματα.

     Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι θα πρέπει με πρωτοβουλία του κράτους να δημιουργηθεί ένας φορέας σε συνεργασία με τους δήμους ο οποίος θα διαχειριστεί όλο αυτό το δίκτυο που ήδη υπάρχει και  θα το  αξιοποιήσει προς όφελος όχι μόνο των δημοσίων υπηρεσιών και των δήμων αλλά και της πραγματικής  οικονομίας γενικότερα.


                                         Για την Κοινωνική Συμμαχία

                                                    Γιώργος Κοτρωνιάς

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη