Μήνυμα του Βουλευτή Ιωάννη Σαρακιώτη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

«Μήνυμα του Βουλευτή Ιωάννη Σαρακιώτη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»
Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα τιμής για τη Γυναίκα. Ημέρα τιμής στους αγώνες της γυναίκας αλλά και ημέρα δέσμευσης για την προστασία των δικαιωμάτων της και τη συνέχιση των δράσεων, που αφορούν στην πλήρη ισότητα ανδρών και γυναικών στην οικογενειακή, οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή.
Η θέση και ο ρόλος της γυναίκας στην κοινωνικοοικονομική ζωή της  χώρα μας βελτιώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, παρά τις σημαντικές θεσμικές παρεμβάσεις για την ισότιμη εξέλιξη των γυναικών, δε θα πρέπει να εφησυχάζουμε. Στη διάρκεια της κρίσης, οι γυναίκες βρέθηκαν σε δυσκολότερη θέση από τους άντρες μιας και πλήττονται περισσότερο από την ανεργία, τις απολύσεις και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Αποτελούν, δυστυχώς ακόμη, ευπαθή ομάδα, ευάλωτη στην αδικία, στην εκμετάλλευση αλλά και στην ενδοοικογενειακή βία.
Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και ενισχύει τις δράσεις για την ισότητα των φύλων, για τη διασφάλιση ίσων δικαιωμάτων στις εργασιακές σχέσεις, για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της ενδοοικογενειακής βίας, για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση. Ο αγώνας για την κατάκτηση της πλήρους ισότητας και ισονομίας είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους και θα πρέπει να ενταθεί. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μας υπενθυμίζει αυτή την ανάγκη.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη