Συνάντηση του Βουλευτή Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Σαρακιώτη με την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου

«Συνάντηση του Βουλευτή Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Σαρακιώτη με την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου»
    Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Σαρακιώτης είχε την ευκαιρία να συναντήσει την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στο γραφείο της. Η συνάντηση είχε ως θέμα το χρονίζον πρόβλημα των Επαγγελματιών Βιοτεχνών της Λαμίας αναφορικά με την πληρωμή Δημοτικού Φόρου 2% για την περίοδο 2003-2007 μαζί με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα εκείνης της περιόδου.
    Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων της περιόδου είχε αποφασίσει ομόφωνα την κατάργηση του εν λόγω φόρου. Ωστόσο, κατοπινή δημοτική αρχή αναίρεσε την απόφαση και επέβαλλε αναδρομικά το φόρο. Ανεξαρτήτου της νομικής βασιμότητας της απόφασης, το σίγουρο είναι ότι προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στο χώρο των Επαγγελματιών, καθώς οι ιδιοκτήτες είχαν προχωρήσει σε συγκεκριμένο οικονομικό προγραμματισμό, ο οποίος ανετράπη χωρίς δική τους ευθύνη.
    Τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα του Δήμου Λαμιέων δεν μπορούν να αγνοηθούν αλλά, την ίδια στιγμή, δεν μπορεί να αγνοηθεί και η βιωσιμότητα ενός κλάδου, ο οποίος έχει ήδη επιβαρυνθεί σημαντικά στα χρόνια της κρίσης, καθώς επίσης και ο δίκαιος χαρακτήρας του αιτήματος. Η επίλυση του ζητήματος θα σημάνει τη διαγραφή μέρους της εκκρεμότητας στα έσοδα του Δήμου και θα αποτρέψει την περαιτέρω επιβάρυνση των Επαγγελματιών.
Η Υφυπουργός έδειξε να κατανοεί πλήρως το πρόβλημα και δεσμεύτηκε να εξετάσει τις δυνατότητες επίλυσής του με σκοπό την προστασία του συγκεκριμένου ευαίσθητου κλάδου. Ο κ. Σαρακιώτης αναμένεται να συνεχίσει τις επαφές του με στόχο την οριστική επίλυση του προβλήματος, που ταλανίζει τους Επαγγελματίες της Λαμίας.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη