Συνάντηση του νέου Δ.Σ. του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας με τον αντιδήμαρχο Λαμιέων κ. Γ. Λάμπρου

Δελτίο Τύπου για την συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Λαμίας
Την Τετάρτη 29-3-2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του νέου Δ.Σ. του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γ. Λάμπρου.
Από τη συζήτηση που ακολούθησε προέκυψαν τα εξής                                                                           1. Θεωρείται καθοριστική για τη μείωση του αριθμού των αδέσποτων στην πόλη η συνεργασία με την Αστυνομία και ο συνεχής έλεγχος των δεσποζόμενων σκύλων για τσιπ. Προς αυτή την κατεύθυνση ο Φ.Σ.Φ. και ο Δήμος θα έρθουμε σε άμεση επαφή με τον αστυνομικό διευθυντή ,ενώ ελεγκτικό ρόλο  θ'αναλάβει και ο Δήμος στα όρια που του δίνει ο Νόμος.
2. Τέθηκε το θέμα της αγοράς αποτεφρωτήρα νεκρών ζώων που θα διασφαλίσει  τη δημόσια υγεία ενώ εκτιμάται πως θα γίνει πόλος έλξης , επομένως κι εσόδων, για άλλους δήμους και ιδιώτες που επιθυμούν την καύση των νεκρών ζώων τους.
3. Συζητήθηκαν τα προβλήματα του Κυνοκομείου (Κ.Π.Α.Ζ.) ιδιαίτερα οι ενέργειες για καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και η βελτίωση της οργάνωσης και παροχής ιατρικών υπηρεσιών.
Αιτηθήκαμε παράλληλα την παροχή νερού που θα εξασφαλίσει την καθαριότητα και διαδίκτυο για καλύτερη οργάνωση του μητρώου σήμανσης των ζώων.
4.Προτείναμε την ανάρτηση πινακίδων που θα ζητούν από τους ιδιοκτήτες σκύλων να μαζεύουν τα περιττώματα των ζώων τους κι επιπλέον την αναζήτηση χώρου για τη δημιουργία πάρκου σκύλων -μια λύση για τη βόλτα των τετράποδων φίλων μας που συμβάλλει στη διατήρηση της καθαριότητας.
5.Αναφερθήκαμε στην επικινδυνότητα που προκαλούν οι φόλες σε ζώα και ανθρώπους αλλά και το βάναυσο τρόπο θανάτωσης που συνιστούν, ζητώντας από τον Κο Αντιδήμαρχο να τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα.
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας και ο Δήμος βρίσκονται σε στενή συνεργασία. Παλεύουμε από κοινού για την ευζωία των ζώων, τη μείωση των αδέσποτων, την ασφάλεια και την καθαριότητα στην πόλη.
Παλεύουμε να δείξουμε ότι η υγιής φιλοζωία φανερώνει υψηλό πολιτιστικό επίπεδο. Οι εγκαταλείψεις ζώων και η βία εναντίον τους παραπέμπουν σε ξεπερασμένα πολιτιστικά πρότυπα και αντικοινωνική συμπεριφορά.
Η Γραμματέας                                                                  Η Πρόεδρος 
Κουτσούμπα Γωγώ                                                        Γρίβα Ευφροσύνη

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη