Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2017: «2ος γύρος: Χρονομετρημένες Δοκιμές»


2ος γύρος: Χρονομετρημένες Δοκιμές
Η αγωνιστική δράση του διημέρου ξεκίνησε το Σάββατο 25 Μαρτίου με τις Ελεύθερες και Χρονομετρημένες Δοκιμές ενόψει του αυριανού αγώνα.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2017 συνεχίζεται αυτό το διήμερο, 25-26 Μαρτίου, στην πίστα καρτ Αφιδνών Kartodromo, όπου διεξάγεται ο 2ος γύρος του θεσμού υπό τη διοργάνωση του Αθλητικού Σωματείου "Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής" (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.).

Το πρόγραμμα της ημέρας για τους 49 συμμετέχοντες οι οποίοι χωρίζονται σε 7 επιμέρους Κατηγορίες (60 Mini A, 60 Mini B, Junior, Senior, KZ2, KZ3, Club) περιλάμβανε πέραν της πρωινής προπόνησης, Διοικητικό Έλεγχο και Ελεύθερα Δοκιμαστικά, ενώ η ημέρα κορυφώθηκε με τα Χρονομετρημένα Δοκιμαστικά όλων των κατηγοριών, εκτός της Club που έχει ξεχωριστό πρόγραμμα. Τα αποτελέσματα των Χρονομετρημένων Δοκιμαστικών, διαμόρφωσαν τη σειρά εκκίνησης ενόψει του αυριανού πρώτου Προκριματικού.

Οι Χρονομετρημένες Δοκιμές ξεκίνησαν με την Κατηγορία 60 Mini που συμμετέχουν οδηγοί ηλικίας 8-12 ετών. Τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε, για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη διαδικασία, ο Γιάννης Περιστεράς (Maitos Kosmic Kart, Kosmic-TM), ο οποίος ήταν ταυτόχρονα πρώτος στην 60 Mini A, για οδηγούς ηλικίας 11-12 ετών. Ο Ανδρέας Σπανός (Praga Zahos Karting, Praga-TM) ακολούθησε, ενώ τον τρίτο χρόνο σημείωσε ο Μάριος Αγγελόπουλος (Speed Force, Exprit-TM), εμπρός από τον Στυλιανό Πετρίση (Chatzis Racing Team, FA-TM) που συμπλήρωσε το πολύ ανταγωνιστικό καρέ των πρώτων στην 60 Mini A. Μια θέση πιο πίσω, στην 5η θέση της Γενικής Κατάταξης βρέθηκε ο Βαγγέλης Ντεντόπουλος (Athens Kart Shop, Tecno-IAME), που ήταν ο ταχύτερος οδηγός της 60 Mini B, όπου εντάσσονται οι οδηγοί ηλικίας 8-10. Στη δεύτερη θέση της 60 Mini B βρέθηκε ο Γιάννης Ζησιμόπουλος (Zorri Motorsport, Birel Art-LKE), ενώ την τριάδα της Κατηγορίας συμπλήρωσε ο Νίκος Λύκος (Chatzis Racing Team, FA-TM).

Στην Κατηγορία Junior, ο Κωνσταντίνος Κομνηνός (Speed Force, Exprit-IAME) πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο, έχοντας μεγάλο ανταγωνισμό με τον Γιάννη Λάντζη (Chatzis Racing Team, FA-Iame) ο οποίος ακολούθησε με διαφορά μόλις 69 χιλιοστών του δευτερολέπτου. Τον τρίτο χρόνο στην ανταγωνιστική κατηγορία, σημείωσε ο Θάνος Ξηνταβελόνης (Zorri Motorsport, BirelArt-IAME), εμπρός από τον Ανδρέα Δεβετζόγλου (Abloy F.S. Karting, EVO Kart-IAME). Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο και η Κατηγορία Senior, όπου από την Pole Position του πρώτου Προκριματικού θα ξεκινήσει ο Σωτήρης Αθανασόπουλος (Chatzis Racing Team, FA-Rotax). Τον δεύτερο χρόνο της ημέρας σημείωσε ο Στράτος Γαλανόπουλος (Speed Force, Exprit-IAME), ενώ τρίτος ήταν ο Θάνος Χούρλιας (PRT Motorsport, Tony Kart-Rotax), εμπρός από τον Χρήστο Σαγανά (Zorri Motorsport, Birel Art-IAME) που αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα του καρτ του.

Στην KZ2 με τα 6τάχυτα καρτ, ο Φώτης Σωτηρόπουλος (Abloy F.S. Karting, EVO Kart-TM) σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, με τον Κωνσταντίνο Ρουμελιώτη (Speed Force, Exprit-TM) να ακολουθεί, κατεβαίνοντας και αυτός τα 42 δευτερόλεπτα στον ταχύτερο γύρο του. Τρίτος, ήταν ο Θανάσης Χατζόγλου (Chatzis Racing Team, FA-TM). Στην ΚΖ3, o Ραφαήλ Αθανάσιος Ζουμπουρλής (Saganas Team, CRG-TM) ήταν ο ταχύτερος των Χρονομετρημένων, με τους Κώστα Τσιάπη (Zorri Motorsport, Birel Art-CRS) και Βασίλη Κανδρή (Zanardi Hellas, Tony-Vortex) να διαμορφώνουν την τριάδα.

Η δράση ξεκινά αύριο, Κυριακή 26 Μαρτίου, στις 08:30 με το Warm Up, ενώ το πρώτο αγωνιστικό σκέλος έχει προγραμματιστεί για τις 09:45 και ο πρώτος Τελικός της ημέρας για τις 13:30, σε όλες τις περιπτώσεις με την Κατηγορία 60 Mini. Επίσης, το πρωί της Κυριακής αλλάζει η ώρα, γεγονός που σημαίνει ότι το βράδυ θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας κατά μία ώρα εμπρός.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιάννης Περιστεράς (Maitos Kosmic Kart, Kosmic-TM) - 60 Mini A
"Πρώτος χρόνος στα Χρονομετρημένα. Είναι η πρώτη φορά που βγαίνω πρώτος και αυτό το σκέλος ήταν τέλειο για εμένα. Αύριο, προετοιμαζόμαστε για το καλύτερο που θα είναι πάλι η πρώτη θέση".

Βαγγέλης Ντεντόπουλος (Athens Kart Shop, Tecno-IAME) - 60 Mini B
"Οι Χρονομετρημένες Δοκιμές ήταν δύσκολες, όμως ήταν πολύ κουραστικές. Είχε κούραση και τέρμα τα γκάζια. Χαίρομαι που είμαι πρώτος στην κατηγορία μου και 5ος γενικής".

Κωνσταντίνος Κομνηνός (Speed Force, Exprit-IAME) - Junior
"Σήμερα ο αγώνας ήταν σχετικά δύσκολος, επειδή ήμασταν όλοι πολύ κοντά σε χρόνους. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα την Pole Position. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα και τους μηχανικούς μου".

Σωτήρης Αθανασόπουλος (Chatzis Racing Team, FA-Rotax) - Senior
"Τα Χρονομετρημένα ήταν αρκετά δύσκολα. Αλλάξαμε πολλά πράγματα στο καρτ, που ακόμη δεν είναι τέλειο. Αύριο θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, που είναι η πρώτη θέση".

Φώτης Σωτηρόπουλος (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-TM) - ΚΖ2
"Είχαμε μια μικρή περιπέτεια χθες και σήμερα, όμως τελικά βρήκαμε την ταχύτητά μας και μπορέσαμε να πάρουμε την Pole Position. Αύριο, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τους αντιπάλους μας και να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

Ραφαήλ Αθανάσιος Ζουμπουρλής (Saganas Team, CRG-TM) - ΚΖ3
"Η σημερινή ημέρα πήγε πολύ καλά. Χρειαστήκαμε μόνο 4 σκέλη για να βρούμε το ιδανικό setup. Κάναμε τον πρώτο χρόνο και είμαστε έτοιμοι για αύριο".





Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη