Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμπαρίστανται στις αντιδράσεις για τις πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στον κυνηγετικό τουρισμό

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμπαρίστανται στις αντιδράσεις για τις πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας για τον κυνηγετικό τουρισμό

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμερίζονται τις ανησυχίες του Παναγιώτη Στασινού, Δημοτικού Σύμβουλου Λαμιέων και μέλους των Οικολόγων Πράσινων κατά των πρωτοβουλιών του Περιφερειάρχη για την ενίσχυση του κυνηγετικού τουρισμού στη Στερεά Ελλάδα, αλλά και στις αντιδράσεις από Οικολογικές και Φιλοζωικές οργανώσεις, για το ίδιο θέμα.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι υπενθυμίζουν ότι η ρύθμιση στον τομέα του κυνηγιού έχει μείνει σε εκκρεμότητα από πέρσι την άνοιξη, οπότε και ολοκληρώθηκε ο Εθνικός Διάλογος για το Κυνήγι, που άνοιξε με πρωτοβουλία του τότε Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη (μέλους των ΟΠ). Στον διάλογο αυτό οι Οικολόγοι Πράσινοι τοποθετήθηκαν δημόσια και ξεκάθαρα αντίθετοι με τις παραβατικές συμπεριφορές, την άσκοπη άσκηση βίας, τα φαινόμενα βαρβαρότητας, τη λαθροθηρία, την αλλοίωση του περιβάλλοντος. Επέμειναν επίσης ότι η δραστηριότητα του κυνηγιού, χωρίς σοβαρή νομοθετική ρύθμιση, είναι σήμερα ασύμβατη με κάθε άλλη δραστηριότητα που ασκείται στον ίδιο χρόνο και χώρο και αφορά την ανάπαυση, την αναψυχή, την έρευνα και την εκπαίδευση στην φύση.

Με την ευκαιρία, οι Οικολόγοι Πράσινοι επανέρχονται ζητώντας από τον σημερινό Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελλο να ανοίξει το «συρτάρι» και τα χαρτιά του.

Ο συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Κώστας Διάκος, δήλωσε σχετικά: «Ο νέος νόμος για το κυνήγι δεν πρέπει να μένει πίσω, στο όνομα των ευρύτερων θεμάτων. Ο δημόσιος χαρακτήρας της θηροφυλακής αποτελεί σημείο προγραμματικής συμφωνίας των ΟΠ με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να προχωρήσει. Έχουμε όμως επίσης την υποχρέωση να υπερασπιζόμαστε κάθε μέρα στη χώρα μας το δικαίωμα πολιτών και εκλεγμένων στη γνώμη και την αντίσταση με βάση τις αξίες μας ως άνθρωποι, σε μια χώρα -σε μια κοινωνία που πληγώνονται χρόνια τώρα».

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη