Μεγάλο το ενδιαφέρον των δημοτών της Λαμίας για τη διάλεξη του καθηγητή Ευθύμη Λέκκα

  Με την ομιλία του Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας κ. Ευθύμη Λέκκα και θέμα «Πόσο καλά προετοιμασμένοι είμαστε για την αντιμετώπιση ενός μεγάλου σεισμού στην κεντρική Ελλάδα – Γεωδυναμικό και σεισμοτεκτονικό πλαίσιο ως παράγοντες διαμόρφωσης των επιχειρησιακών σχεδίων» συνεχίστηκε ο εαρινός Κύκλος διαλέξεων «Εν Λαμία 2017».
           Στη διάλεξη που πραγματοποιήθηκεχθες,Δευτέρα 3 Απριλίου, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων παρέστησαν ο βουλευτής Φθιώτιδας Αποστόλης Καραναστάσης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς Θανάσης Λυκόπουλος, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας Πέτρος Λάμψας, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας Παναγιώτης Ζυγούρης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Δημοσθένης Καλαμπαλίκης, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΛ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και οι αστυνομικές αρχές του Νομού.
          Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης αφού ευχαρίστησε τον κ. Λέκκα για την παρουσία του στην πόλη μας, υπογράμμισε πως ο τόπος «παρουσιάζει αξιόλογη σεισμική δραστηριότητα υπενθυμίζοντάς μας ότι, κατά την μυθολογία ένας από τους πιθανολογούμενους τόπους ταφής του γίγαντα Εγκέλαδου, μετά την γιγαντομαχία με τους θεούς του Ολύμπου, είναι η Όθρυς. Η απομυθοποίηση, σε κάποιο βαθμό, του «φαινομένου σεισμός» και η παροχή οδηγιών για την διαμόρφωση πλαισίου οδηγιών σχετικά με τις ενέργειες κατά την διάρκεια και τις επόμενες ώρες από την εκδήλωσή του, βοηθούν στον περιορισμό των επιπτώσεων σε ανθρώπινες ζωές πρωταρχικά και κτηριακό δυναμικό κατά δεύτερο λόγο.»
         Η επόμενη διάλεξη του Κύκλου «Εν Λαμία 2017» θα γίνει την Τετάρτη 10 Μαΐου με ομιλητή τον Επισκέπτη Καθηγητή Εμβιομηχανικής στο Washington University κ. Ιωάννη Βαλαβάνη και θα έχει ως θέμα «Η σκολίωση διαχρονικά».




Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη