ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟΥ ΑΝΘΗΛΗΣ: Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας την Τετάρτη 17 Μάη

Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας την Τετάρτη 17 Μάη στην πλατεία Πάρκου στις 10:30 το πρωί και στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 18 Μάη ημέρα ψήφισης των μέτρων στην πλατεία Πάρκου στις 7:00 το απόγευμα .
Τους καλούμε να πάνε κόντρα όχι μόνος στις αυξημένες αγροτικές υποχρεώσεις τους της καλλιεργητικής περιόδου που διανύουμε, αλλά κυρίως να πάνε κόντρα σε όσους τους λένε ότι τίποτα δεν αλλάζει με τους αγώνες και σε όσους που με τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνουν μαζί με όσα εφαρμόζονται στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, επιταχύνουν την συγκέντρωση της γης και της παραγωγής μας στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών – επιχειρηματιών, με αποτέλεσμα το παραπέρα ξεκλήρισμα μας.  
 Η στάση αναμονής και ανοχής δίνουν το περιθώριο στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο νέο πακέτο μέτρων που συμφώνησε με ΕΕ και ΔΝΤ να επιβάλει δραστική μείωση του κουτσουρεμένου αφορολόγητου ορίου κατά 3.000€ περίπου. Αφορολόγητο που κατακτήσαμε με τους σκληρούς αγώνες μας στα μπλόκα και θα μας επιβαρύνει με επιπλέον 650€ τον χρόνο. Επιβάλει: φοροληστεία διατηρώντας τα τεκμήρια διαβίωσης, νέες μειώσεις στις πενιχρές συντάξεις, ενώ βάζουν μπροστά πλειστηριασμούς σπιτιών και χωραφιών για τα χρέη, ενεργοποιούν τον αυτόματο κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.
Ιδιαίτερα επώδυνο νέο μέτρο για μας τους αγρότες – όπως και για τους αυτοαπασχολούμενους – είναι οι νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, που θα γίνουν μέσω της αύξησης του ετήσιου φορολογητέου ποσού πάνω στο οποίο θα υπολογίζεται το ποσοστό των εισφορών. Τώρα η ποσοστιαία εισφορά για κάθε αγρότη, όπως και του αυτοαπασχολούμενου, θα επιβάλλεται στο σύνολο του εισοδήματος του προηγούμενου έτους, χωρίς να αφαιρεθεί η δαπάνη του για τις ασφαλιστικές του εισφορές. Τα περί έκπτωσης στο σύνολο του ασφαλιστέου ποσού κατά 15%, τον πρώτο χρόνο (2018), που ανήγγειλε η υπουργός Εργασίας, ακόμα και αν υπάρξει, δεν αλλάζει την ουσία, αφού από το 2019 δεν προβλέπεται καμία έκπτωση.
Ευθύνες για τα νέα μέτρα φέρουν και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο, το οποίο προέβλεπε ότι θα παρθούν αυτά και άλλα αντιλαϊκά μέτρα.
Συνάδελφοι  
Όλα αυτά τα μέτρα και τα «αντιμέτρα» παίρνονται για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, του μεγάλου κεφαλαίου και σε εμάς το παραπέρα ξεκλήρισμα.
Την πορεία αυτή του ξεκληρίσματος, της φτώχειας, της πείνας και της εξαθλίωσης που έχουν προδιαγράψει για μας η ΕΕ, οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι εμποροβιομήχανοι και τα μονοπώλια που είναι οι αντίπαλοί μας, δεν θα την αποδεχτούμε. Κολίγοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε.  Μαζί με τους συμμάχους μας, τους εργαζόμενους, τους μικρούς ΕΒΕ, τους νέους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους των λαϊκών οικογενειών, θα σηκώσουμε, άμεσα κι αποφασιστικά, αγωνιστικό τείχος αντίστασης και αντεπίθεσης.
Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας! Πιο μαζικά, πιο δυναμικά στο δρόμο της αντεπίθεσης

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη