Τα σημαντικά σημεία της προδημοσίευσης των Σχεδίων Βελτίωσης 2017

Αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στο  2017 από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το  Υπομέτρο 4.1. «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις»του ΠΑΑ 2014-2020.
Σύμφωνα με την προδημοσίευση στόχος του Υπομέτρου 4.1 είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και της ανταγωνιστικότητας όλων των τύπων γεωργίας, καθώς και ορθολογική χρήση των υδατικών πόρων και της ενέργειας.
Το υπομέτρο αναμένεται να προκηρυχθεί στις δύο παρακάτω δράσεις:
  • Δράση 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» στοχεύει στον εκσυγχρονισμό και την αναδιάρθρωση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.
  • Δράση 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος» στοχεύει στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας, στην ορθή διαχείριση των υποπροϊόντων και αποβλήτων καθώς και στην αξιοποίηση τους για παραγωγή ενέργειας.
 Η ένταση της (%) της παρεχόμενης στήριξης στα Μικρά νησιά Αιγαίου είναι 75%, στις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες είναι 50% και στις Λοιπές Περιοχές 40%. Η ένταση στήριξης, με εξαίρεση τα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους, δύναται να προσαυξάνεται κατά 10% άπαξ στις παρακάτω περιπτώσεις:
  • σε νέους γεωργούς,
  • σε συλλογικές επενδύσεις,
  • σε ορεινές περιοχές και σε περιοχές που αντιμετωπίζουν φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα.  
Οι Δράσεις 4.1.1 και 4.1.3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 εφαρμόζονται σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη