Κύκλος διαλέξεων «Εν Λαμία 2017»: Διάλεξη του καθηγητή Ιωάννη Βαλαβάνη με θέμα «Η σκολίωση και οι εξελίξεις στη θεραπεία της»

Κύκλος διαλέξεων «Εν Λαμία 2017» 
Διάλεξη του καθηγητή Ιωάννη Βαλαβάνη με θέμα:
 «Η σκολίωση και οι εξελίξεις στη θεραπεία της»

Ο Δήμος Λαμιέων σας προσκαλεί στη διάλεξη του Επισκέπτη Καθηγητή Εμβιομηχανικής στο Washington University of Saint Louis, Διευθυντή του Τμήματος Σκολίωσης και Σπονδυλικής Στήλης του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ. Ιωάννη Βαλαβάνη με θέμα «Η σκολίωση και οι εξελίξεις στη θεραπεία της». Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου και ώρα 18:30 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων.

Ο κ. Ιωάννης Βαλαβάνης εργάστηκε από το 1982 στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου εξελίχθηκε μέχρι Αναπληρωτής Διευθυντής Ε.Σ.Υ. και Διευθυντής της Μονάδας Σκολίωσης και Σπονδυλικής Στήλης απ' όπου αποχώρησε το 2001. Η ενασχόληση με την Γενική Ορθοπεδική ήταν ενεργή τόσο στην τραυματολογία όσο και στην αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων, ενασχόληση που επέτρεψε τη συσσώρευση εμπειρίας στην αντιμετώπιση χρόνιων εκφυλιστικών παθήσεων μεγάλων αρθρώσεων (ισχίου και γόνατος) ενώ η εμπλοκή με το τραύμα συνέβαλε στην ανάπτυξη νέων μεθόδων για την αντιμετώπιση κακώσεων του γόνατος και των μεγάλων τενόντων. Η εξειδίκευση της Ε΄ Ορθοπεδικής κλινικής στις παραμορφώσεις, παθήσεις και τραύμα της σπονδυλικής στήλης, του έδωσε τη δυνατότητα "να ζήσει από μέσα" όλη την πορεία και τις εξελίξεις που οδήγησαν στη σημερινή πραγματικότητα της σπονδυλικής στήλης στην Ελλάδα. Τις πρώτες έρευνες σχολικού πληθυσμού, τα πρώτα εξειδικευμένα συμπόσια, την ίδρυση της Μονάδας Σκολιώσεως, την ίδρυση του Τμήματος Παθήσεων Σπονδυλικής Στήλης, την ίδρυση της Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης. Η αναγνώριση του πτυχίου ιατρικής στις Η.Π.Α και η γνωριμία με προσωπικότητες διεθνούς κύρους του έδωσε τη δυνατότητα για συνεχή εξειδικευμένη μετεκπαίδευση σε μεγάλα κέντρα στο εξωτερικό. Τον Μάρτιο του 1995 έγινε επισκέπτης καθηγητής Εμβιομηχανικής στο Washington University στο Saint Louis των Η.Π.Α. Τον Απρίλιο του 2001, μετά την αποχώρησή του από το Ε.Σ.Υ., ίδρυσε και είναι Διευθυντής του Τμήματος Σκολίωσης και Σπονδυλικής Στήλης του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Η εκδήλωση εντάσσεται στον Κύκλο διαλέξεων με το γενικό τίτλο «Εν Λαμία 2017» που πραγματοποιεί ο Δήμος Λαμιέων με στόχο να δώσει την ευκαιρία στους δημότες μας να ενημερωθούν για τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας. Μέσω μιας σειράς διαλέξεων διακεκριμένων ακαδημαϊκών και ερευνητών, κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να έρχεται σε επαφή, δωρεάν, με την επιστημονική γνώση, τις ερευνητικές δραστηριότητες και τα επιτεύγματα σε ποικίλους επιστημονικούς τομείς.

Η επόμενη διάλεξη του Κύκλου «Εν Λαμία 2017» θα γίνει τον Ιούνιο στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Κάστρου Λαμίας, με ομιλητή τον Αναπληρωτή Καθηγητή Αρχαιολογίας στο Dickinson College, Πρόεδρο του Μυκηναϊκού Ιδρύματος Χριστοφίλη Μαγγίδη. (Ο ακριβής τίτλος και η ώρα της διάλεξης θα ανακοινωθούν με νεώτερο δελτίο τύπου). 






Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη