Συνεχίζονται οι ενέργειες του Γιάννη Σαρακιώτη για την επίλυση των προβλημάτων των αγροτών της Κωπαΐδας

«Συνεχίζονται οι ενέργειες του Γιάννη Σαρακιώτη για την επίλυση των προβλημάτων των αγροτών της Κωπαΐδας»
Στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων, τα οποία αντιμετωπίζουν οι αγρότες του Κωπαϊδικού πεδίου Βοιωτίας, οι Βουλευτές Φθιώτιδας Ιωάννης Σαρακιώτης και Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος υπέβαλλαν σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών.
Εντός της κατατεθείσας ερώτησης, οι Βουλευτές υπενθυμίζουν ότι «η άρδευση των κτημάτων και η συντήρηση δρόμων καναλιών της πεδιάδας της Κωπαΐδας μέχρι τις 20/11/2014 πραγματοποιείτο με την επίβλεψη του Δ.Σ. του Οργανισμού Κωπαΐδας το οποίο διοριζόταν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την υποχρέωση των καλλιεργητών να ανταποδίδουν για τις υπηρεσίες αυτές, ανά στρέμμα, για καλλιέργεια σιταριού 6 ευρώ και για βαμβάκι 10 ευρώ».
Σημειώνουν δε ότι, μέσω του νόμου 4305/2014, οι ανωτέρω αρμοδιότητες έχουν περιέλθει στην αιρετή Περιφέρεια Ανατολικής Στερεάς. Έτσι, σύμφωνα με το συγκεκριμένο νόμο, οι πληρωμές από τους καλλιεργητές από 1/12/2014 γίνονται πλέον, κανονικά από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Ταυτοχρόνως με την προαναφερθείσα πρόβλεψη του νόμου, ορίστηκε εκκαθαρίστρια για την εκκαθάριση των περιουσιακών στοιχείων του προηγούμενου οργανισμού και στο σημείο αυτό ξεκινούν τα προβλήματα. Οι κύριοι Σαρακιώτης και Θηβαίος συνοψίζουν τα εν λόγω προβλήματα των αγροτών της Κωπαΐδας αναφέροντας:
Α) Τη βραδυκίνητη διαδικασία εκκαθάρισης και τον περιορισμένο χρόνο περάτωσης του έργου
Β) Το γεγονός ότι οι καθυστερήσεις αποπληρωμής των οφειλών επιφέρουν πρόστιμα, τόκους υπερημερίας και υπερδιπλασιασμό των χρεών
Γ) Την απουσία χρεωστικών καρτελών λόγω έλλειψης μηχανοργάνωσης με αποτέλεσμα την αδυναμία έκδοσης βεβαίωσης οφειλής ή μη
Δ) Την αδυναμία ρύθμισης των παλαιών χρεών των αγροτών προς τον πρώην οργανισμό
Ε) Την αδυναμία αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας από το Δημόσιο και την Περιφέρεια

            Με βάση τα παραπάνω, οι δύο Βουλευτές ζητούν ενημέρωση για την πορεία της εκκαθάρισης, μέτρα για την επίσπευσή της και εξέταση της δυνατότητας ρύθμισης των παλαιών οφειλών των αγροτών στον πρώην Οργανισμό Κωπαΐδας. Οι προσπάθειες των κυρίων Σαρακιώτη και Θηβαίου θα συνεχιστούν κανονικά έως ότου βρεθεί λύση στα προβλήματα των αγροτών της περιοχής.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη