Αποκαλύψεων συνέχεια από τον Γιάννη Σαρακιώτη στην Εξεταστική για την Υγεία

«Αποκαλύψεων συνέχεια από τον Γιάννη Σαρακιώτη στην Εξεταστική για την Υγεία»
Ολόκληρη την παλαιοκομματική πρακτική και φιλοσοφία στον τρόπο άσκησης της εξουσίας, συμπυκνωμένο σε λίγα λεπτά, παρακολουθήσαμε κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων προς τον Καθηγητή κ. Λυκούργου Λιαρόπουλου από τον Βουλευτή Φθιώτιδας Γιάννη Σαρακιώτη στα πλαίσια της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Διερεύνηση Σκανδάλων στο Χώρο της Υγείας.
Οι ερωτήσεις του κ. Γιάννη Σαρακιώτη προφανώς δεν ήταν αρεστές στον κ. Λιαρόπουλο (προσληφθείς από το «Ερρίκος Ντυνάν» επί υπουργίας κ. Ανδρέα Λοβέρδου), ο οποίος καταθέτοντας ως μάρτυρας επέλεξε να απαξιώσει την κοινοβουλευτική διαδικασία αρνούμενος επιδεικτικά να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις του Βουλευτή. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λιαρόπουλος είχε αναλάβει στο παρελθόν την εκπόνηση μελέτης σχετικά με τη βιωσιμότητα του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» έναντι της αδράς αμοιβής των 20.000 ευρώ μηνιαίως.
Ερωτηθείς περί των φαινομένων διαπλοκής και συγκεκριμένα, των διορισμών αργόμισθων ημετέρων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ο κ. Λιαρόπουλος αρνήθηκε να απαντήσει ωσάν οι συγκεκριμένες πρακτικές να είναι πλήρως αποκομμένες από την κατάντια στην οποία περιήλθε το νοσοκομείο. Ο κ. Σαρακιώτης ρώτησε μετ’ επιτάσεως για μια σειρά μεγαλοστελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τα οποία αν και εμφανίζονταν ως εργαζόμενοι του νοσοκομείου, δεν προσέρχονταν στην εργασία τους. Ωστόσο, λάμβαναν κανονικά υψηλότατους μισθούς 2.500 έως 4.500 ευρώ.
Ανάμεσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται ο οδοντίατρος κ. Ανδρέας Τσούνης, σύζυγος της κας Φώφης Γεννηματά, ο οποίος λάμβανε 2.500 ευρώ μηνιαίως δίχως φυσικά να προσέρχεται. Σε εκείνο το σημείο, ο Βουλευτής Φθιώτιδας δέχθηκε ομαδικά πυρά από τους εκπροσώπους της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, οι οποίοι με φωνές προσπάθησαν να καλύψουν την αναφορά των ονομάτων των αργόμισθων αλλά καλοπληρωμένων στελεχών τους.
Οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Διερεύνηση Σκανδάλων στο χώρο της Υγείας συνεχίζονται με βασικό άξονα την αποκάλυψη της αλήθειας και τη λογοδοσία στη δικαιοσύνη όσων συνέβαλλαν στη διόγκωση των προβλημάτων του «Ντυνάν» με απώτερο στόχο το τελικό ξεπούλημά του σε μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα.


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη