Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας για το εργατικό ατύχημα ντελιβερά στη Λαμία

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για το εργατικό ατύχημα ντελιβερά στη Λαμία
Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017
Λίγες μέρες μετά το εργατικό ατύχημα ντελιβερά που εργάζονταν σε αλυσίδα καφέ στη Λάρισα, άλλο ένα ατύχημα ήρθε να προστεθεί στα εκατοντάδες που συμβαίνουν κάθε χρόνο στο συγκεκριμένο εργασιακό κλάδο, αυτή τη φορά στην πόλη μας στη Λαμία, την προηγούμενη εβδομάδα.

Πολλοί αμέσως έτρεξαν με επιπολαιότητα να χαρακτηρίσουν το γεγονός σαν ένα συνηθισμένο ατύχημα που οφείλεται σε απροσεξία, αποκρύπτοντας ηθελημένα ή άθελα τα πραγματικά αίτια πίσω από όλα τα ατυχήματα των «ντελιβεράδων», που δεν είναι παρά η εντατικοποίηση που επιβάλουν οι εργοδότες και οι επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, κάτω πάντα από την ανάγκη της επιβίωσης και τον φόβο της απόλυσης και πάντα με άθλιους μισθούς.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο του επισιτισμού και του τουρισμού, αλλά και όλοι οι νέοι άνθρωποι που προσπαθούν να βρουν μια δουλειά για να ζήσουν με αξιοπρέπεια, γνωρίζουν πολύ καλά τι θα πει εντατικοποίηση στη δουλειά, τι θα πει ανασφάλιστη και επισφαλής εργασία, μισθοί ψίχουλα και άθλιες συνθήκες εργασίας ακόμη και με κίνδυνο της ζωή τους.

Αυτό είναι το μοντέλο «εργασίας» που χτίζουν σε όλους τους κλάδους δουλειάς από κοινού Κυβέρνηση - Ευρωπαϊκή Ένωση - Κεφάλαιο, αυτό είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν, αυτή είναι η ανάπτυξη που υπόσχονται.

Δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα εργατικό δυστύχημα αναπάντητο. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των διανομέων που διεκδικούν ανθρώπινους ρυθμούς εργασίας και ζωή με αξιοπρέπεια. Έχουμε χρέος να αντισταθούμε.

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ.
ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ.
  • Υποχρέωση της επιχείρησης να παρέχει δικά της οχήματα στους διανομείς, τα οποία θα πρέπει να συντηρεί ο εργοδότης σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Όλο το κόστος να βαραίνει την επιχείρηση και μόνο.
  • Υποχρέωση να παρέχονται τα απαραίτητα Μέτρα Ατομικής Προστασίας (Κράνος, γάντια, ειδικά μπουφάν, μπότες και γάντια μηχανής).
  • Απαγόρευση διανομών σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες (Βροχή, ψύχος, υψηλές θερμοκρασίες).
  • Προσλήψεις και στελέχωση του σώματος Επιθεωρητών Εργασίας με ταυτόχρονη εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλα τα επισιτιστικά καταστήματα που εργάζονται διανομείς.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΖΕΙ ΜΕ 3 και 4 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ
  • Αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • ΟΧΙ στις απλήρωτες υπερωρίες και την ανασφάλιστη εργασία.
  • 7ωρο – 5ήμερο -35ωρο για όλους και όλες.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη