Header Ads

Λαμπρά Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στη Σφάκα Φθιώτιδας

Με ξεχωριστή λαμπρότητα τελέσθηκαν το Σάββατο 10 Ιουνίου (Αποδόσεως της Εορτής της Πεντηκοστής),  τα Εγκαίνια του περικαλλούς Ιερού Ναού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στην Σφάκα Φθιώτιδος.

            Τα Εγκαίνια ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος συμπαραστατούμενος από πολλούς ιερείς της περιοχής, τους διακόνους του και πλήθος ευσεβών πιστών από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης και της Αμφίκλειας.

            Στις ιερές ακολουθίες έψαλλαν οι ιεροψάλτες της περιοχής με προεξάρχοντα τον Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλιού κ. Λεωνίδα Δούκα.

            Αφ' εσπέρας, την Παρασκευή 9 Ιουνίου έγινε η κατάθεση των ιερών λειψάνων από τον Ιεροκήρυκα- Εφημέριο Ζελίου Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δημήτριο Ζελιαναίο και ακολούθως τελέσθηκε ο Εσπερινός των Εγκαινίων.

            Το Σάββατο 10 Ιουνίου το πρωί ο Ποιμενάρχης μας μετέβη στο χωριό Σφάκα, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, ανέγνωσε τις ευχές των Εγκαινίων και ευθύς αμέσως προηξήρχε  της μοναδικής και ιστορικής ακολουθίας των Εγκαινίων.

            Ο Ιδιαίτερος Γραμματεύς του Σεβασμιωτάτου Αιδεσιμολ. Πρεσβ. π. Αθανάσιος Κυρίτσης με προτροπή του Ποιμενάρχου μας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα εξηγούσε στους παρακολουθούντες πιστούς τα τελούμενα, ώστε να γίνονται κατανοητά τα υψηλά θεολογικά τους νοήματα.

            Αμέσως μετά τελέσθηκε η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Ποιμενάρχου μας, επί της νεοεγκαινιασθήσης Αγίας Τραπέζης.

            Προ της απολύσεως της λαμπρής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εδόξασε το όνομα του Τριαδικού Θεού και συνεχάρη εκ βάθους καρδίας του τον Εφημέριο π. Άγγελο Τσαπρούνη και όλα τα Εκκλησιαστικά συμβούλια, τα οποία  από το 2000 που τέθηκε ο Θεμέλιος λίθος από τον Σεβασμιώτατο, εργάσθηκαν μετά κόπων, υπομονής και αγάπης ώστε ο Ιερός Ναός να περατωθεί και να Εγκαινιασθεί, καθώς και όλους εκείνους τους επωνύμους και ανωνύμους δωρητές, οι οποίοι εκ του υστερήματος των, προσέφεραν στην ανέγερση του Ναού και ιδιαιτέρως τον παριστάμενο Δήμαρχο Αμφίκλειας - Ελάτειας κ. Γεώργιο Γώγω, ο οποίος στέκεται πάντοτε αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε είδους έργο, το οποίο διεξάγεται στην περιοχή.

            Εις ένδειξιν τιμής προεχείρισε οικονόμο τον π. Άγγελο, του κλήρου και του λαού αναφωνώντων το Άξιος!

            Στην συνέχεια ο π. Άγγελος εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πατρική του αγάπη καθώς και για το αμείωτο ενδιαφέρον που όλα αυτά τα χρόνια επιδεικνύει στην ολοκλήρωση των εργασιών του Ναού. Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού συμβουλίου εις ανάμνησιν της Ιστορικής ημέρας των εγκαινίων εδώρησε στον Σεβασμιώτατο μία εικόνα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου.

            Μετά την απόλυση των Ιερών ακολουθιών ο Σεβασμιώτατος διένειμε σε όλους την ευλογία των Εγκαινίων και συνοδευόμενος από τους ιερείς μετέβη στην οικία της τ. επιτρόπου,  κας Τριανταφυλιάς, η οποία επιθυμούσε διακαώς τα Εγκαίνια του Ναού, αλλά  λόγω ασθενείας δεν μπόρεσε να παραστεί στην ακολουθία.

            Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα σε όλους στην οικία του Εφημερίου.

Φωτό imfth & Δημήτριος Ανάγνου

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Από το Blogger.