Αναβολή της συζήτησης στο ΚΕΣΥ για την εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη

Αναβολή της συζήτησης στο ΚΕΣΥ για την εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη

Την αναβολή της συζήτησης για την εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη αποφάσισε η Ολομέλεια του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), έπειτα από το αίτημα αρκετών μελών της να παρίστανται στη συζήτηση οι εμπλεκόμενοι στο θέμα που έχει ενσκήψει.
Η Ολομέλεια συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 στο Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους) όπου συγκεντρώθηκαν δεκάδες μέλη της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας-Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων (ΕΕΕ-ΠΕΕ), τα οποία όμως δεν έγιναν δεκτά διότι ο πρόεδρος του ΚΕΣΥ είχε απαγορεύσει την είσοδο στους ενδοκρινολόγους.
Έπειτα από αναμονή 3 ωρών, ο πρόεδρος, κ. Ζαδάλλα Μούσλεχ και η γενική γραμματέας της ΕΕΕ-ΠΕΕ κα Ευανθία Διαμάντη-Κανδαράκη, καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, προσεκλήθησαν στην συνεδρίαση, όπου ο πρόεδρος του ΚΕΣΥ καθηγητής Κ. Μάρκου τους ενημέρωσε ότι η συζήτηση για την εξειδίκευση στο διαβήτη αναβάλλεται, επειδή τα μέλη της Ολομέλειας ζήτησαν να παραβρεθούν οι εμπλεκόμενες επιστημονικές εταιρείες.
Ρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΚΕΣΥ ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι και αν πρόκειται για τις εταιρείες κορμού, δηλαδή τις επιστημονικές εταιρείες/ενώσεις που εκπροσωπούν αναγνωρισμένες ιατρικές ειδικότητες (Παθολογίας, Παιδιατρικής, Ενδοκρινολογίας), αλλά απέφυγε να απαντήσει.
Η Ολομέλεια του ΚΕΣΥ θα συζητήσει το θέμα σε επόμενη συνεδρίασή της, στις 7 Ιουλίου 2017.
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα που έχει ενσκήψει αφορά την απόφαση της Επιτροπής Εκπαίδευσης-Μετεκπαίδευσης του ΚΕΣΥ να δεχθεί αίτημα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας να εξειδικεύονται στον σακχαρώδη διαβήτη «γιατροί που έχουν ειδικευθεί στην ειδικότητα είτε της Παθολογίας είτε της Παιδιατρικής».

 Για την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία–Πανελλήνια Ένωση Ενδοκρινολόγων


Ο Πρόεδρος                                                                 Η Γεν. Γραμματέας


Ζ. Μούσλεχ                                                             Ε. Διαμάντη – Κανδαράκη

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη