Ο Γιάννης Σαρακιώτης για τα «κόκκινα ακίνητα» της Μαλεσίνας


«Ο Γιάννης Σαρακιώτης για τα «κόκκινα ακίνητα» της Μαλεσίνας»
Συνάντηση εργασίας με θέμα τα λεγόμενα «κόκκινα ακίνητα» της Μαλεσίνας είχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης στο γραφείο της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Περιουσίας κας Πέτης Πέρκα την Τετάρτη 28 Ιουνίου. Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε επίσης η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρίας «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε.» κα Χριστίνα Κλωνάρη, αναζητήθηκαν λύσεις για τη διευθέτηση του πολυετούς ζητήματος.
Η απουσία οριστικών τίτλων ιδιοκτησίας έχει προκαλέσει πλήρη σύγχυση ενώ, σε πολλές περιπτώσεις, το Ελληνικό Δημόσιο ή η Κτηματική Υπηρεσία Φθιώτιδας παρουσιάζονται ως διεκδικητές οικοπέδων, τα οποία έχουν παραχωρηθεί προ δεκαετιών στους σημερινούς ιδιοκτήτες τους. Υπενθυμίζεται ότι, στις 27 Απριλίου, ο κ. Σαρακιώτης είχε φέρει το θέμα στην Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής κάνοντας λόγο για το «χρέος όλων μας να αποδοθεί δικαιοσύνη και να επιστρέψει η κοινωνική γαλήνη για εκατοντάδες συμπολίτες μας στην περιοχή της Μαλεσίνας».
Ο Βουλευτής Φθιώτιδας έθεσε, ακόμη, το θέμα του προστίμου στο Δήμο Λοκρών για εργασίες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν πριν 20 έτη στον παράλιο δρόμο της Τραγάνας. Η κα Πέρκα απάντησε ότι υπάρχει πλειάδα παρεμφερών προβλημάτων σε όλη την επικράτεια με παράνομα έργα τα οποία υλοποιήθηκαν προ δεκαετιών, ενώ επιζητεί την εύρεση μιας συνολικής λύσης με γνώμονα την οριστική διευθέτηση αφ’ ενός του καθεστώτος και αφ’ ετέρου των προστίμων.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα, ενώ ο κ. Σαρακιώτης δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει τις επαφές του με τους αρμόδιους φορείς για την τελική επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη