Γιάννης Σαρακιώτης: «Αξιέπαινες και ιδιαίτερα συγκινητικές οι προσπάθειες των στελεχών της Πυροσβεστικής να μείνουν πιστοί στα καθήκοντά τους παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες στην εποχή της κρίσης»

Γιάννης Σαρακιώτης: «Αξιέπαινες και ιδιαίτερα συγκινητικές οι προσπάθειες των στελεχών της Πυροσβεστικής να μείνουν πιστοί στα καθήκοντά τους παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες στην εποχή της κρίσης»
Να παρακολουθήσει τις εργασίες του 21ου τακτικού συνεδρίου της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος ως εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε την ευκαιρία ο Βουλευτής Φθιώτιδας Ιωάννης Σαρακιώτης. Το συνέδριο, το οποίο διεξάγεται στα Λουτρά Πλατυστόμου, είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Ηλία Μπέτσιου, καθώς και στην εικοσαετή προσφορά των εθελοντών πυροσβεστών με την αντιπροσωπευτική βράβευση εργαζομένων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.
Στο χαιρετισμό, που απηύθυνε ο κ. Σαρακιώτης, υπογράμμισε τη συνεισφορά του αείμνηστου Ηλία Μπέτσιου στην αλλαγή της εδραιωμένης αντίληψης σχετικά με τον ρόλο και το έργο της Πυροσβεστικής. Στη συνέχεια, περιέγραψε την πορεία του εθελοντικού κινήματος στον τομέα της πυρόσβεσης και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με άξονα την ενίσχυσή του. Όπως σημείωσε στην ομιλία του, επί πολλά έτη, «ο εθελοντισμός δεν καλλιεργήθηκε, όπως θα αναμέναμε εντός της ελληνικής κοινωνίας, εν πολλοίς εξαιτίας παγιωμένων αντιλήψεων και καχεξιών».
Επίσης, ο κ. Σαρακιώτης υπενθύμισε ότι «η σημερινή κυβέρνηση έκανε πράξη την προεκλογική δέσμευσή της για τη σύσταση ειδικής κατηγορίας στις πανελλήνιες εξετάσεις που θα αφορά εθελοντές πυροσβέστες με τριετή ευδόκιμη υπηρεσία σε επαγγελματικούς σταθμούς και κλιμάκια, καθώς και σε εθελοντικά κλιμάκια και σταθμούς». Τέλος, συνεχάρη τους διοργανωτές του συνεδρίου και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη συνέχιση του σημαντικότατου έργου τους.











Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη