«Κωνσταντίνος Μητσοτάκης π. Πρωθυπουργός της Ελλάδας», Κων/νος Ηλ. Μήτσιος

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
π. Πρωθυπουργός της Ελλάδας

Ένας λαός αποκαλύπτει τον εαυτό του όχι μόνο από τους ανθρώπους που παράγει, αλλά και από τους ανθρώπους που θυμάται. Και επειδή ο άνθρωπος ζει όσο μιλούν γι’ αυτόν, έχουμε χρέος να εντείνουμε τη θύμησή μας γι’ αυτόν και να καταθέτουμε εγκαίρως τη μαρτυρία μας, οσοδήποτε ασήμαντη και αν μας φαίνεται.
Ο Κ. Μητσοτάκης ζει και αναπαύεται μακάρια στην καρδιά των συνελλήνων, που εμφορούνται από τις αξίες και τα ιδεώδη της δημοκρατίας. Αδιάλλακτος μπροστά στο χρέος, υπεύθυνος χωρίς ενδοτικότητα, υπερήφανος χωρίς ματαιοδοξία, γενναίος χωρίς έπαρση. Τυχεροί πράγματι οι ζωντανοί, οι πανέλληνες, που έχουν μεγάλους νεκρούς να τους κατευθύνουν.
Ο λαός λέει ότι κάτω από τη σκιά των μεγάλων δέντρων κάνει ψύχρα. Κάτω, όμως, από τη σκιά του Κ. Μητσοτάκη, υπήρχε πάντοτε αγάπη, θαλπωρή, κατανόηση, συναντίληψη. Έναν τέτοιον άνθρωπο, αυτήν την πελώρια δρυ, μόνο ο κεραυνός τού θανάτου μπορούσε να τσακίσει. Όμως, δεν μπόρεσε να τον ξεριζώσει. Και από αυτές τις ίδιες τις ρίζες ξεφύτρωσαν νέα σύμβολα, νέοι άνθρωποι για τη συνέχιση του δημιουργικού του έργου.
Ο Κ. Μητσοτάκης ανήκει πλέον στη Θριαμβεύουσα Εκκλησία. Ανήκει στο ένδοξο παρελθόν. Ανήκει σε εκείνους που δεν δίστασαν να βρίσκονται στο Μέτωπο. Ανήκει σε εκείνους που, αντίθετα με τους φυσικούς νόμους, όσο απομακρύνονται τόσο φαίνονται μεγαλύτεροι.
Είη αιωνία η μνήμη του.
Κων/νος Ηλ. Μήτσιος
kostasmitsios@yahoo.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη