«Φεστιβάλ Παραδοσιακής Γαστρονομίας - Γιορτή Νέων Παραγωγών & Δημιουργών» - Τόπος Τεχνών «Χώρα»


11ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΤΗΣ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
 ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ 12 & ΤΡΙΤΗ 13 IOYNIOY 2017
ΤΟΠΟΣ ΤΕΧΝΩΝ «ΧΩΡΑ», ΛΕΛΕΪΚΑ ΥΠΑΤΗΣ


«Φεστιβάλ Παραδοσιακής Γαστρονομίας»: Εκθέσεις προϊόντων, μουσική, κουκλοθέατρο.
Παραδοσιακές τεχνικές μαγειρικής. Παραδοσιακές τεχνικές επεξεργασίας τροφίμων (μαρμελάδες, λικέρ). Οικιακή τυροκομία (γιαούρτι, τυρί, ξυνόγαλο, βούτυρο, ξυνοτύρι). Παραδοσιακά ζυμαρικά (τραχανάς , ξινός, γλυκός, χοντρός, χυλοπίτες). Πίτες , φύλλο, ζυμάρια. Εργαστήρια, σεμινάρια, εκθέσεις τοπικών παραγωγών.
Ταυτόχρονα με το «Φεστιβάλ Παραδοσιακής Γαστρονομίας»  επανέρχεται και η παλιότερη «Γιορτή Νέων Παραγωγών» στην οποία συμμετέχουν νέοι παραγωγοί και δημιουργοί. Εκθέσεις  νέων δημιουργών (κοσμήματα, ρούχα, παπούτσια, διακοσμητικά είδη), προϊόντα διατροφής .
Παράλληλα, με ελεύθερη είσοδο για όλους, ένα παραδοσιακό γλέντι με τους «Ξέφραγο Αμπέλι» με μουσική απ΄όλη την Ελλάδα και  μια παράσταση κουκλοθέατρου για παιδιά από το κουκλοθέατρο «Καραμπόλα».
Πρόγραμμα Φεστιβάλ Γαστρονομίας
Δευτέρα 12 Iουνίου 2017
6.00 μ.μ.  Εργαστήρι σπιτικού φύλλου (στριφτόπιτα). Διάρκεια 2 ώρες.
7.00 μ.μ.  Εργαστήρι τραχανά. Διάρκεια 3 ώρες.
8.00 μ.μ.  Τυροκομία (πήξιμο τυριού, γιαούρτης, τυρόγαλο, μυζήθρα). Διάρκεια 3 ώρες.
Τρίτη 13 Ιουνίου 2017
6.00 μ.μ. Εργαστήρι τραχανά. Διάρκεια 3 ώρες.
8.00 μ.μ. Τυροκομία ( χλωροτύρι, κοπάνισμα, βούτυρο, ξυνοτύρι, ξυνόγαλο). Διάρκεια 3 ώρες.
Δηλώσεις συμμετοχής στα εργαστήρια ή ως εκθέτες μέχρι το Σάββατο 10 Ιουνίου στέλνοντας e-mail στο  info@xwra.gr ή τηλεφωνικά στο 2231051075








Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη