«Αρεταίειο» Νοσοκομείο: Εκδήλωση για την παράδοση του νέου υπερ-καταψύκτη, δωρεά της εταιρείας Rontis

Αθήνα, 6 Ιουνίου 2017

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου, 2017 και ώρα 11:30πμ θα πραγματοποιηθεί στην Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ στο «Αρεταίειο» Νοσοκομείο εκδήλωση για την παράδοση του νέου υπερ-καταψύκτη, δωρεά της εταιρείας Rontis, προκειμένου να στηρίξουμε την προσπάθεια της Νεογνολογικής Κλινικής να ανανεώσει  την υλικοτεχνική υποδομή  που απαιτείται για την φύλαξη και διατήρηση βιολογικών υλικών για τα ερευνητικά της προγράμματα.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους η Διευθύντρια Διοικητικού του «Αρεταιείου» Νοσοκομείου κα Αλεξία Μπολουδάκη καθώς και η Διευθύντρια της Νεογνολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κα Νικολέττα Ιακωβίδου, το μέλος του ΔΣ της Rontis Corporation κος Ιωάννης Δρίβας και ο Διευθυντής του τμήματος Βρεφικής Διατροφής της Rontis AG κoς Απόστολος Καρούτης.

Η Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ στο «Αρεταίειο» Νοσοκομείο, το οποίο έχει πιστοποιηθεί ως «Φιλικό προς τα Βρέφη Νοσοκομείο», παρέχει απλή και ενδιάμεση νοσηλεία νεογνών. Η υποστήριξη του μητρικού θηλασμού αποτελεί έργο ζωής για το προσωπικό του νοσοκομείου (ιατρικό/μαιευτικό). Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζει προγεννητικά μαθήματα σε εγκύους, στις λεχωϊδες και στο οικογενειακό περιβάλλον τους, εφαρμόζει επαφή δέρμα με δέρμα μητέρας παιδιού και άμεσο ξεκίνημα του μητρικού θηλασμού στη γέννηση καθώς και παραμονή του νεογνού δίπλα στη μητέρα του με παρακολούθηση και υποστήριξη από τις μαίες της κλινικής. Παράλληλα με το κλινικό, η Νεογνολογική Κλινική παρουσιάζει έντονο διδακτικό και ερευνητικό έργο. Οργανώνει διεθνή Επιστημονικά Συμπόσια, έχει μεγάλο αριθμό  φοιτητών που εκπονούν διδακτορική διατριβή, παρέχει μαθήματα στους ειδικευόμενους ιατρούς και μαίες και παρουσιάζει μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων επιστημονικών μελετών σε ξένα κυρίως περιοδικά. Τέλος τα μέλη ΔΕΠ και το νοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος συμμετέχουν συχνά ως προσκεκλημένοι ομιλητές σε ελληνικά και διεθνή Συνέδρια.

Η Rontis είναι μία ελβετική πολυεθνική ιατροφαρμακευτική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1986 από μία ομάδα διακεκριμένων επαγγελματιών με μακρά εμπειρία στον ευρύτερο τομέα της υγείας. Όραμά της να παρέχει τις πλέον καινοτόμες και αξιόπιστες λύσεις, αποβλέποντας στην κατάκτηση ηγετικού ρόλου στην παγκόσμια ιατροφαρμακευτική αγορά. Η είσοδος στην αγορά της Βρεφικής Διατροφής και των Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας υπήρξε ορόσημο στην επεκτατική δραστηριότητα της εταιρείας θέτοντας τα θεμέλια για την παραγωγή προϊόντων βρεφικής και παιδικής διατροφής, καθώς και δερμοκαλλυντικών προϊόντων. Ο στόχος της δημιουργίας των προϊόντων βρεφικής διατροφής Rontamil είναι να δώσει τη δυνατότητα σε γονείς και γιατρούς να έχουν εναλλακτικές διατροφικές λύσεις στην περίπτωση που ο βρεφικός θηλασμός για κάποιο λόγο δεν είναι εφικτός. H Rontis συμμετέχει σε πολυάριθμα πανεπιστημιακά προγράμματα, ενισχύει την επιστημονική επιμόρφωση των παιδιάτρων και υποστηρίζει την έρευνα με στόχο τη βελτίωση της υγείας και ευημερίας των παιδιών όλου του κόσμου.

Έτσι, με τη δωρεά αυτή δίνεται η ευκαιρία και η μεγάλη τιμή στην εταιρεία Rontis να συμβάλει στο τεράστιο κοινωνικό και επιστημονικό έργο που επιτελεί η Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ στο «Αρεταίειο» Νοσοκομείο.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη