15η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαμιέων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  15ης  ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ
        ΛΑΜΙΑ    12/7/2017
Αρ. Πρωτοκόλλου: 42858

    Π Ρ Ο Σ

(όπως πίνακας αποδεκτών)
   
ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 67 Ν.3852/10)

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στην οδό Αινιάνων 6, την 13η του μηνός Ιουλίου 2017 ημέρα Πέμπτη και ώρα 02:00 μμ για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
       
Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα και συντέμνεται η προβλεπόμενη από το άρθρο 67 παρ. 4 του ν. 3852/2010 προθεσμία πρόσκλησης σύγκλησης του Δημ. Συμβουλίου σύμφωνα με την παρ. 5 του ίδιου άρθρου, δεδομένου ότι οι παρατάσεις των συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που είχε καταρτίσει ο Δήμος Λαμιέων με συνολικά 47 υπαλλήλους καθαριότητας συμπληρώνουν διάρκεια 24 μήνες την 15-7-2017 και είναι άκυρες σύμφωνα με την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία με την απόφασή της, όπως αυτή αποτυπώνεται στα Πρακτικά της 9ης Γενικής Συνεδρίασης της Ολομέλειας της 10ης Μαΐου 2017, που δημοσιεύτηκε στις 07/06/2017, έκρινε ότι οι εν λόγω συμβάσεις που η συνολική διάρκειά τους υπερβαίνει το 24μηνο είναι άκυρες ως αντιβαίνουσες τη Συνταγματική επιταγή της διάταξης του άρθρου 103 παρ. 7 εδ. α΄ και 8 εδ. α΄ και β΄ του Συντάγματος και ως εκ τούτου θα πρέπει να τις καταγγείλει (η μη συμμόρφωση δε επισύρει ποινικές, πειθαρχικές και διοικητικές κυρώσεις στους υπαιτίους), και δεδομένου ότι δημιουργείται μείζον πρόβλημα με τη διαδικασία αποκομιδής απορριμμάτων και την εν γένει καθαριότητα του Καλλικρατικού Δήμου Λαμιέων, δεδομένου ότι οι υπάλληλοι (μόνιμοι και αορίστου χρόνου) της Υπηρεσίας Καθαριότητας υπολείπονται αριθμητικά των οργανικών θέσεων που διαθέτει ο Δήμος μας και ως εκ τούτου δεν δύναται να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες καθημερινής αποκομιδής απορριμμάτων και καθαριότητας του Δήμου Λαμιέων προκύπτει, λοιπόν, άμεση, κατεπείγουσα και επιτακτική ανάγκη του Δήμου Λαμιέων να καλύψει άπαξ διαπαντός τις ανάγκες εκτέλεσης του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων και της εν γένει καθαριότητας του Δήμου μέσω της ανοιχτής ηλεκτρονικής διαγωνιστικής διαδικασίας, όσο και της διαδικασίας με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, σύμφωνα με τη ρητή διάταξη του άρθρου 32 παρ. 2 εδ. γ) του Ν. 4412/2016 για την επιλογή, με την πρώτη διαγωνιστική διαδικασία, οριστικού αναδόχου οικονομικού φορέα με τον οποίο θα καταρτισθεί δημόσια σύμβαση ανάθεσης εκτέλεσης του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων και της καθαριότητας του Δήμου και με τη δεύτερη διαγωνιστική διαδικασία και για το χρονικό μεσοδιάστημα διενέργειας και ολοκλήρωσης της ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας, αναδόχου οικονομικού φορέα για την προσωρινή εκτέλεση του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων και της καθαριότητας συγκεκριμένων κοινωνικά και πρακτικά ευαίσθητων σημείων (νοσηλευτικά ιδρύματα, σχολεία, φροντιστήρια, στρατιωτικές μονάδες, δημόσιες υπηρεσίες, πυκνοδομημένο κέντρο της πόλης κ.α.) του Δήμου Λαμιέων, επικουρώντας το έργο των υπαλλήλων (μονίμων και αορίστου χρόνου) της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

    Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Χαλβαντζής Ζαχαρίας

Συνημμένα :

Πίνακας θεμάτων ημερήσιας διάταξης

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ 13/7/2017
ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 42858 - 12/7/2017 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
(Άρθρο 67, Ν.3852/10)

ΘΕΜΑ 1: ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ  ΑΡΙΘ. 494/2016 & 16/2016 ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ  ΤΟΥ  Δ. Σ. ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ  ΠΕΡΙ ΕΓΚΡΙΣΗΣ  ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΠΑΡΟΧΗΣ "ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝ.  ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ».

Αποδέκτες Πίνακα Διανομής :
1.    κ. ΔΗΜΑΡΧΟ
2.    κ. ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΥ
3.    ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
4.    ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
5.    ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
6.    ΕΚΠΡ/ΠΟΥΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Κοινοποίηση :
1. κ.κ. Προϊστ/νους Δ/νσεων & Τμημάτων του Δήμου
2. Μ.Μ.Ε

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη