Καρυδόπιτα με Σιρόπι

 Γλυκά
Καρυδόπιτα με Σιρόπι

Υλικά:


    ½ φλυτζανιού βούτυρο
    ¾ φλυτζανιού ζάχαρη
    3 φλυτζάνια καρυδόψιχα τριμμένη
    1½ φλυτζανιού φρυγανιά τριμμένη
    1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
    4 αυγά
    1½ κοφτό κουταλάκι baking powder
    1 κοφτή κουταλιά κανέλα

Για το σιρόπι:
    2 φλυτζάνια νερό
    2 φλυτζάνια ζάχαρη
    1 φλούδα λεμονιού
    1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση
    Χτυπάμε καλά το βούτυρο σ'ένα μπωλ.
    Σε άλλο μπωλ χωρίζουμε τους κρόκους από τα αυγά και τους χτυπάμε πολύ καλά με τη ζάχαρη. Μετά τ'ανακατεύουμε με το βούτυρο. Έπειτα ρίχνουμε το κονιάκ και την καρυδόψιχα.
    Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το baking powder και την κανέλα.
    Χτυπάμε σε άλλο μπολ τ'ασπράδια μαρέγκα. Προσθέτουμε στο αρχικό μείγμα βουτύρου τα μείγματα φρυγανιάς-μαρέγκας, εναλλάξ, ανακατεύοντας απαλά.
    Βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά.
    Ωστόσο βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα για 5 περίπου λεπτά

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη