Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα και παρμεζάνα

Τα λατρεύουν όλοι. Κεφτεδάκια από κοτόπουλο με καταπληκτική σάλτσα και μπόλικη παρμεζάνα.

Υλικά


  • 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό μικρό,ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • ψίχα ψωμιού 3/4 φλ.τσ.
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 1/2 κ.γ. ξερό δυόσμο
  • 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 10 κ.σ. σάλτσα μαρινάρα και επιπλέον 2 κ.σ. για τον κιμά
  • 60 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Αφήνουμε στην άκρη την μοτσαρέλα και 10 κ.σ. μαρινάρα.
Σε ένα μεγάλο μπόλ αναμιγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά και πλάθουμε τη ζύμη σε κεφτεδάκια. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και περιχύνουμε το κάθε κεφτεδάκι με 1 κ.γ. απο τη μαρινάρα που έχουμε κρατήσει. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και ψήνουμε στο φούρνο για ακόμη 10 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα.
Σερβίρουμε με πατάτες ψητές ή τηγανιτές.

greekrepices.blogspot.com

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη