Οι λαμπροί εορτασμοί προς τιμήν της αγίας Παρασκευής στη Φθιώτιδα

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου θα τελεσθεί αύριο στον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Νέας Αμπλιανης Λαμίας.
Σύμφωνα με το υπόλοιπο πρόγραμμα σήμερα το απόγευμα θα τελεσθεί στις 7:00 Πανηγυρικός εσπερινός  με αρτοκλασία. Θα ακολουθήσει ιερά λιτανεία της Εικόνος της Αγίας με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων. Αύριο το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας θα τελέσει όπως προαναφέραμε ο Ποιμενάρχης μας κ Νικόλαος και το απόγευμα στις 7:00 θα τελεσθεί μεθέορτος Εσπερινός και η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως στην Αγία Παρασκευή.
  Στην πόλη της Λαμίας εκτός από τον ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στη Νέα Αμπλιανη όπου αύριο θα τελεσθεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπάρχει και το Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στην Ταράτσα. Ο πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία θα αρχίσει στις 7:30 το απόγευμα ενώ αύριο ο όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα αρχίσουν στις 7:00 το πρωί. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως μας πατήρ Νεόφυτος Ραφαηλίδης.
Ενοριακοί Ναοί αφιερωμένοι στην Αγία Παρασκευή υπάρχουν στο Δομοκό, στο Μοσχοχώρι, στο ομώνυμο χωριό στα Σφαγεία , στη Σπερχειάδα, στήν Νεραϊδα, στο Γουλέμι, στούς Ξυλικούς, στήν Αγία Παρασκευή  Λοκρίδος, στό Ελευθεροχώρι, στή Σφάκα, στό Πλατύστομο, στή Μερκάδα, στό Πουρνάρι, στους Βελεσσιώτες, στό Πετρωτό, στο Κουμαρίτσι καί στήν Άνω Αγόριανη καθώς επίσης πανηγυρίζει και η γυναικεία ιερά μονή της Αγίας Παρασκευής Σπαρτιάς.
Στο Δομοκό σήμερα στις 7:30 το απόγευμα θα τελεσθεί εσπερινός και Ιερά Παράκληση στην Αγία. Αύριο το πρωί Ορθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Την Τετάρτη στις 8:00 το απόγευμα μεθέορτος εσπερινός και λιτάνευση της ιεράς εικόνος μέσα στην πόλη συνοδεία της φιλαρμονικής. Ο εορτασμός θα κλείσει με δεξίωση στην πλατεία του χωριού και μουσικοχορευτική εκδήλωση.
Στο Μοσχοχώρι ο πανηγυρικός εσπεριν’ός θα αρχίσει σήμερα στις 7:30 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει περιφορά της Ιεράς Εικόνος της Αγίας. Την Τετάρτη το πρωί Ορθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Στον ενοριακό ναό των Κομποτάδων ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία θα αρχίσει στις 7:30 το απόγευμα  εν συνεχεία θα γίνει περιφορά της Ιεράς εικόνος της Αγίας στους δρόμους του Χωριού. Την Κυριώνυμο ημέρα στις 7:00 θα ξεκινήσει ο όρθρος με αρτοκλασία και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Στο Κουμαρίτσι ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία θα αρχίσει στις 7:30 το απόγευμα.
Στην  Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής Σπαρτιάς ο Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτακλασία θα αρχίσει 8:00 το απόγευμα. Μετά το πέρας των ακολούθιών θα δοθεί άρτος και το παραδοσιακό λουκούμι στους προσκυνητές. Αύριο το πρωί θα τελεσθούν όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία.    Αφήνουμε την Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής Σπαρτιάς και μεταφερόμαστε στην όμορφη παραθαλάσσια Γλύφα όπου στην παραλία της, στην περιοχή Φανός εορτάζει το ιερό παρεκκλήσιο που είναι αφιερωμένο στην Αγία Παρασκευή. Σήμερα το απόγευμα ο εσπερινός θα αρχίσει στις 7:00 το απόγευμα και αύριο ο Πανηγυρικός όρθρος θα ξεκινήσει στις 7:00 το πρωί. Θα ακολουθήσει πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.
Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής θα τελεσθεί σήμερα στις 10:30  το βράδυ στην ιερά μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων.

 imfth.gr


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη