ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης & Φεστιβάλ Οίτης : Performance, «FRIDA…η ζωή μου» - Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 - Τόπος Τεχνών «Χώρα»



ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 2017
«FRIDA…Η ΖΩΗ ΜΟΥ»
ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΤΟΠΟΣ ΤΕΧΝΩΝ «ΧΩΡΑ», ΛΕΛΕΪΚΑ ΥΠΑΤΗΣ

H Πειραματική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης και το Φεστιβάλ Οίτης παρουσιάζουν την performance με τίτλο «FRIDA…η ζωή μου».
Το δεύτερο μέρος από την τριλογία «Άφυ-ιλο…ον!», το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 στον Τόπο Τεχνών «Χώρα», στα Λελέικα Υπάτης, με ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
Μετά την performance «Αnnabel» που πραγματοποιήθηκε το περυσινό καλοκαίρι στα πλαίσια του 10ου Φεστιβάλ Οίτης, έρχεται φέτος το δεύτερο μέρος της τριλογίας «Άφυ-ιλο…ον». Η ζωή της γνωστής ζωγράφου Φρίντα Κάλο «ζωντανεύει» μέσα από performance, θέατρο και live μουσική.
Φρίντα Κάλο: Μια γυναίκα που τόλμησε να διαφοροποιηθεί, που κυνήγησε τα όνειρά της, που ζωγράφισε με τα πιο έντονα χρώματα και έζησε μια ζωή δική της, μακριά από πρέπει και συμβατικότες.

ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ: Εργαστήρι, «Be a Frida»
Ώρα έναρξης: 19.00
Είσοδος ελεύθερη

«Μεταμόρφωση» σε Φρίντα Κάλο… «Τίποτα δεν είναι απόλυτο. Όλα αλλάζουν, κινούνται,  τα πάντα περιστρέφονται, τα πάντα πετούν και φεύγουν μακριά»
Δηλώσεις συμμετοχής στο 6936995142.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ: Θεατρική Παράσταση, «Frida»
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος ελεύθερη
Η εταιρεία θεάτρου OMAZ παρουσιάζει την παράσταση «Frida», ένα έργο βασισμένο στη ζωή της Φρίντα Κάλο.
  Ακούγονται: «
Paloma Negra» Chavela Vargas, «La Llorona» Antonio Aguilar, «Juan Charrasquedo», «No volvere» Pedro Infante, «Deja que salga la luna»


Ταυτότητα της παράστασης:
Επί σκηνής:
  Έλλη Xρονιάρη
Σκηνοθεσία: Έλενα Βισέρη, Πέτρος Παπαζήσης
Δραματ
oυργία: Έλενα Βισέρη, Κωνσταντίνα Δούκα-Γκόση
Σκηνογραφία: Δήμητρα Παράσχου
Ενδυματολογία: Δέσποινα Γκουγκουλιάνα
Επιμέλεια Φωτισμών: Κωνσταντίνα Δούκα-Γκόση, Πέτρος Παπαζήσης
Σχεδιασμός Αφίσας: Έλενα Βισέρη
Γραφιστική Επιμέλεια: Δήμητρα Παράσχου
Φωτογραφίες:
Buba Gabedava, Δήμητρα Παράσχου

ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ: Performance, «Ο Ντιέγκο και οι Φρίντες του»
Ώρα έναρξης: 22.00
Είσοδος Ελεύθερη
«Υπήρξαν δύο μεγάλα ατυχήματα στη ζωή μου. Το ένα ήταν με το το τρόλεϊ, και το άλλο ήταν ο Diego. Το δεύτερο ήταν μακράν το χειρότερο»
Η Φρίντα Κάλο πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της σε νοσοκομεία! Ήξερε τι σημαίνει πόνος αλλά και… επιβίωση.  Στην ηλικία των έξι αρρώστησε από πολιομυελίτιδα, με αποτέλεσμα το ένα της πόδι να είναι μικρότερο από το άλλο και ημιπαράλυτο. Στα 18 της ένα τραμ συγκρούστηκε με το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε. Υποβλήθηκε σε μεγάλο αριθμό εγχειρήσεων και έκτοτε η ζωή της σημαδεύτηκε από πόνο και θλίψη για την αδυναμία της να κάνει παιδιά. Ακόμη και όταν έχασε το μωρό της ως έμβρυο, έμεινε καθηλωμένη στο κρεβάτι για αρκετό καιρό.
Η Φρίντα ζωγράφιζε πορτρέτα του εαυτού της καθώς ήταν καθηλωμένη στο κρεβάτι του πόνου ως έναν τρόπο αντιμετώπισης των τραυμάτων της!
Συντελεστές:
Ντιέγκο: Θανάσης Ζήκας
Φρίντα 1: Ήβη Κατσούνη
Φρίντα 2: Εύη Σταματίου  
Φρίντα 3: Μάρω Μπλούνα
Φρίντα 5: Εύη Γκόγια
Φρίντα 6: Όλγα Καλογήρου
Αγγελός 1: Δημήτρης Μεγαλιός
Αγγελός 2: Θώμη Βούλγαρη
Αγγελός 3: Κώστας Τσιμπούκας
Νοσοκόμος 1: Βάγγη Γαλάνη
Νοσοκόμος 2: Βαγγέλης Τζίμας
Ιδέα – σκηνοθεσία: Παπασταμούλος Γεώργιος
Βίντεο – Μοντάζ: Άκης Λούκας
Βοηθός σκηνοθέτη: Εύη Σταματίου
Ηχοληψία – φωτισμός: Αλέξης Τριανταφύλλου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΡΟΣ: Συναυλία Martha Moreleón & Latin Vibes
Ώρα έναρξης: 22.45
Είσοδος Ελεύθερη
To τελευταίο μέρος της βραδιάς είναι αφιερωμένο στο πνεύμα του χορού!
Και ποια καλύτερη να προσωποποιήσει το πνεύμα της γιορτής, από την φλογερή τραγουδίστρια Martha Moreleón από το Μεξικό; Μαζί με τους βιρτουόζους Αργεντινούς Herman Mayr (φωνή, μπάσο κιθάρα) και Demian Gómez (φωνή και τύμπανα), τον Περουβιανό Pedro Fabián (φωνή και κρουστά) και τους Έλληνες, Δημήτρη Σεβδαλή (πιάνο) και Κωστή Βαζούρα (φλάουτο, σαξόφωνο) βάζουν ψηλά τον πήχη και υπόσχονται ξέφρενο κέφι και χορό, σε μια βραδιά που μόνο μία «μουσική κολεκτίβα» που απαρτίζεται από Λατίνους και Μεσόγειους μπορεί να προσφέρει.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ: Έκθεση φωτογραφίας «Frida Ιn Me»
Είσοδος Ελεύθερη
Στα πλαίσια της performance στον ίδιο χώρο φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας της Παρθένας Χαριστέα με τίτλο «Frida Ιn Me»
«Ήταν ένα απόγευμα του Ιούνη το 2014 όταν γεννήθηκε η Φρίντα μέσα μου. Πετάχτηκα από τον καναπέ, φόρεσα μια πολύχρωμη εσάρπα και κάτι μπρούτζινα σκουλαρίκια, έκοψα φρέσκα τριαντάφυλλα από τον κήπο μου, κι έβγαλα το πρώτο αυτοπορτρέτο. Η μεταμόρφωση ήταν λυτρωτική κι εθιστική…την λάτρεψα…επειδή αγάπησε τον πόνο της και αποτύπωσε με σαφήνεια τους εφιάλτες της και την ιδιαίτερη ψυχική της κατάσταση. Η Φρίντα αισθητικοποίησε την φρίκη της και ταυτόχρονα την διέλυσε, δίνοντας ένα λαμπρό παράδειγμα ανθρώπινης δύναμης, εσωτερικότητας και θέλησης για ζωή, χωρίς όμως να φοβάται καθόλου τον θάνατο! Η σειρά αυτή των αυτοπορτρέτων μου αποτελεί μια προσπάθεια να ανακαλύψω την Φρίντα που βρίσκεται μέσα μου και να μεταφερθώ στον κόσμο της, έναν κόσμο όπου δεν υπάρχουν σύνορα ανάμεσα στο αντικειμενικά πραγματικό και στο φαντασιακά παράλογο.» Παρθένα Χαριστέα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Φεστιβάλ Οίτης και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης

Info:
«FRIDA…η ζωή μου»
Σάββατο 15 Ιουλίου 2017
Ώρα έναρξης 19.00
Τόπος Τεχνών «Χώρα»
Λελέικα Υπάτης , Φθιώτιδα

Τηλ. 2231051075
 
e-mail: info@xwra.gr
www.xwra.gr
Το 11ο Φεστιβάλ Οίτης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Λαμιέων.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη