Θ. Τουσιάδης: 2020 η επέτειος 2500 ετών από την μάχη των Θερμοπυλών (480 πχ)- Πρόταση

Θ. Τουσιάδης: 2020 η επέτειος 2500 ετών από την μάχη των Θερμοπυλών (480 πχ)- Πρόταση .

Στον κ. Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδος , στον κ. Δήμαρχο Λαμιέων και σε άλλους φορείς της Π.Ε. Φθιώτιδος εστάλη η παρακάτω επιστολή.

Εν όψη της 2500ης επετείου της μάχης των Θερμοπυλών , το 2020 , προτείνουμε για την ανάδειξη του Ιστορικού χώρου, στο επόμενο διάστημα των 3 ετών, έως την σχετική ημερομηνία , με τις υποδείξεις και υπό την επίβλεψη των αρμοδίων επιστημόνων να οριοθετηθεί με εμφανή τρόπο στις Θερμοπύλες, ο χώρος στον οποίο έγινε ή ομώνυμη μάχη έτσι ώστε ο οποιοσδήποτε να μπορεί να δει “τα στενά των Θερμοπυλών” γιατί σήμερα ο όποιος επισκέπτης της περιοχής βλέπει μια ατελείωτη πεδιάδα και αναρωτιέται “ που είναι τα στενά ; ” “ πού έγινε η μάχη ; ”

Στην συνέχεια να τοποθετηθούν στην σωστή θέση , όπως οι μελέτες των αρχαιολόγων και των ιστορικών περιγράφουν , 300 αγάλματα ( σε φυσικό μέγεθος ) των 300 Σπαρτιατών με επικεφαλής τον Λεωνίδα που αντιμετώπισαν τους Πέρσες. Το υλικό κατασκευής των 300 αγαλμάτων στην κρίση των αρμοδίων και των ειδικών σε σχέση οπωσδήποτε με το κόστος και τον απαιτούμενο χρόνο κατασκευής .

Η θέση που θα τοποθετηθούν , οι στολές , τα όπλα που θα κρατούν θα βασίζονται αυστηρά στις υποδείξεις και στις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.

Με τον τρόπο αυτό , αφ ενός μεν τιμούμε τους προγόνους μας , όπως έχουμε υποχρέωση και αφ ετέρου δημιουργούμε ένα μοναδικό στην Ελλάδα (στην Ευρώπη) μνημείο που θα αποτελέσει ισχυρό πόλο έλξεως Ελλήνων και ξένων επισκεπτών με όλες όσες θετικές επιπτώσεις θα υπάρξουν για την τοπική κοινωνία.

Αρκεί να σκεφτούμε τον συνδυασμό τής σύγχρονης Μαρίνας που σε λίγο θα αρχίσει να κατασκευάζεται στα Κ. Βούρλα , του Atalanti Hills που επιτέλους πήρε τον δρόμο της υλοποίησης , των ιαματικών πηγών που υπάρχουν και που επιτελούς κάποια στιγμή θα πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε με Ευρωπαϊκού επιπέδου εγκαταστάσεις και των Δελφών (90 χιλιόμετρα από Λαμία) με ένα μεγαλειώδες μνημείο στις Θερμοπύλες για να καταλάβουμε πόσο θα αλλάξει η ζωή της περιοχής

Όταν κάτι αντίστοιχο και μάλιστα σε πολλαπλάσιο μέγεθος υπάρχει στην Κίνα για τον παγκοσμίως …..άγνωστο αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ όπως περιγράφεται παρακάτω, γιατί να μην δημιουργήσουμε και εδώ κάτι ανάλογο για τον παγκοσμίως γνωστό Λεωνίδα και την παγκοσμίως γνωστή μάχη των Θερμοπυλών ;

Κίνα : 8.000 ( ! ) πήλινοι στρατιώτες και αξιωματικοί βρέθηκαν στο μαυσωλείο του αυτοκράτορα που ολοκλήρωσε το Σινικό Τείχος. Έχουν ύψος πάνω από 1.80 και οι αξιωματικοί 1.95. Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι το καθένα από τα 8.000 αγάλματα είναι μοναδικό. Παρόλο που το μέγεθος τους και τα καλούπια τους είναι πανομοιότυπα, τα χαρακτηριστικά τους είναι ξεχωριστά. Πιθανόν οι γλύπτες που τα φιλοτέχνησαν χρησιμοποίησαν ως μοντέλα πραγματικούς ανθρώπους....

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα λάκκο μήκους 230 μέτρων με 11 διαδρόμους και τουλάχιστον 6.000 αγάλματα στρατιωτών του πεζικού από τερακότα. Δίπλα βρέθηκε ένας δεύτερος λάκκος με τοξότες, από τους οποίους άλλοι ήταν σε όρθια στάση και άλλοι γονατιστοί, και ιππείς με τα άλογα τους και αρματηλάτες μαζί με ορισμένους πεζούς και ένας τρίτος λάκκος με 68 φιγούρες που ίσως αποτελούσαν το αρχηγείο του στρατού. Συνολικά οι πήλινοι στρατιώτες είναι περίπου 8.000. Υπάρχουν επίσης 130 πήλινα άρματα με 520 άλογα και 150 άλογα ιππικού.


Θ. Τουσιάδης

Υπεύθυνος ΛΑ.Ο.Σ

για την περιφέρεια

Στερεάς Ελλάδος

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη