Header Ads

Σεβασμιώτατος: «Η φωνή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού είναι αναγκαία σήμερα. Οι νεοέλληνες χρειαζόμαστε Χριστό και Ελλάδα».

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε την  Πέμπτη 24 Αυγούστου  επί τη μνήμη του Αγίου Ισαποστόλου και Εθνοιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού στην ομώνυμη  πανηγυρίζουσα Ενορία του Αγίου στις Εργατικές Κατοικίες της Νέας Μαγνησίας στην Λαμία.

          Της Θείας Λειτουργίας, η οποία μετεδόθη ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως μας (89,4fm),  προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος πλαισιούμενος από ιερείς και διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφερθείς στο βίο και το ιεραποστολικό έργο του Αγίου  Εθναποστόλου και Κοσμά του Αιτωλού, δι ' ολίγον εξιστόρησε την πορεία του Αγίου από το Άγιον όρος και την Ιερά  Μονή Φιλοθέου από την οποία με την ευχή και ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου περιδιάβηκε όλη την Πατρίδα μας  και εκήρυξε στους υπόδουλους Έλληνες Χριστό και Ελλάδα.

          Ο  Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στο πέρασμα του Αγίου από τα δικά μας μέρη και συγκεκριμένα από το χωριό Τσούκα της Δυτικής Φθιώτιδος εκεί όπου ο Άγιος πέρασε και εκήρυξε την μετάνοια, την εν Χριστώ σωτηρία και την ελευθερία της Πατρίδος μας.

          Στο σημείο "Σταυρός", όπου πέρασε ο Πατροκοσμάς ο Ποιμενάρχης μας έθεσε θεμέλιο λίθο για την ανέγερση Ιερού Ναού, τον οποίο οι ευσεβείς κάτοικοι ανοικοδομούν για να θυμίζει εις αιώνας αιώνων το ευλογημένο πέρασμα του Αγίου.

          Συνεχίζοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε συνταρακτικά περιστατικά και προφητείες του Αγίου Κοσμά για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία, οι οποίες εκπληρώθηκαν.

          Αναφερόμενος στον θερμό και προφητικό  του λόγο χαρακτηριστικά ετόνισε:

          «Το μήνυμα του Αγίου Κοσμά, το οποίο τότε διεμήνυε στους υπόδουλους Έλληνες έλεγε, "Μας χρειάζεται Χριστός και Ελλάδα". Μακάρι να υπήρχε και σήμερα αδελφοί μου  ο Άγιος Κοσμάς γιατί το μήνυμα του το χρειαζόμαστε πολύ περισσότερο σήμερα οι νεοέλληνες. Αρχίζουμε σιγά σιγά να χάνουμε τις αξίες μας με την πλύση εγκεφάλου την οποία δεχόμαστε και την αδιαφορία μας.   Η νέα εποχή είναι αδίστακτη και προστάζει να ξεχάσουμε την πίστη και την ένδοξη ιστορία μας και όποιος διαφωνεί εξουθενώνετε  . Οι επιταγές της Ευρώπης προστάζουν  ότι πρέπει να σιωπήσει η φωνή της Εκκλησίας , να αποδυναμωθεί η πίστη των Ελλήνων και η ευλογημένη Πατρίδα μας να μετατραπεί σε άθρησκο κράτος. Οι Έλληνες όμως έχουμε βαθιά πίστη και οι προσευχές των πιστών ορθοδόξων χριστιανών, οι οποίοι δεν είναι λίγοι κάνουν τον Θεό να μας προστατεύει σκανδαλωδώς όπως έλεγε ο μεγάλος οικουμενικός Άγιος μας, Παΐσιος ο Αγιορείτης. Δόξα να έχει ο Κύριος και η Υπεραγία Θεοτόκος και τους ευχαριστούμε για την υποστήριξη στην οποία ελπίζουμε.

          Εύχομαι ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός να εμπνέει της ηγέτας μας, να εμπνέει και μιμητάς του για να μπορέσουμε να συγκρατήσουμε τον λαό μας από την κατάρρευση».

          Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πιστούς της Ενορίας και  σε όλους χρόνια πολλά με ακοίμητες τις πρεσβείες και τις ευλογίες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

          Ακολούθως μετά την διανομή του αντιδώρου το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού παρέθεσε σε όλους κέρασμα στο ισόγειο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο.


http://www.imfth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Από το Blogger.