Συνεδρίασε με επιτυχία η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Δομοκού

 Συνεδρίασε με επιτυχία η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Δομοκού
21-8-2017
ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ
Με επιτυχία διεξήχθη, τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017, η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης  του Δήμου Δομοκού, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Συζήτηση και υποβολή προτάσεων για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Δομοκού για το έτος 2018».
Ο Πρόεδρος της επιτροπής και Δήμαρχος Δομοκού, κ. Τζιαχρήστας Δημήτρης, ευχαρίστησε τα μέλη για την παρουσία τους στη συνεδρίαση και προχώρησε στην ενημέρωση των παρευρισκομένων, στους οποίους γνωστοποιήθηκε και τέθηκε προς διαβούλευση το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Δομοκού για το έτος 2018, όπως αυτό συντάχθηκε σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου και διάφορες προτάσεις – αποφάσεις  Τοπικών Συμβουλίων.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε το θέμα της χρηματοδότησης των Δήμων και επισημάνθηκε ότι ο τρόπος χρηματοδότησης, ο οποίος γίνεται μέσω ΚΑΠ και ΣΑΤΑ, έχει μόνο πληθυσμιακά κριτήρια. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Τζιαχρήστας, τόνισε ότι για να αντέξουν οι περιφερειακοί δήμοι πρέπει να συμπεριληφθούν στα κριτήρια χρηματοδότησης η έκταση του κάθε Δήμου καθώς και ο αριθμός των Τοπικών Κοινοτήτων, ώστε να επιτευχθεί η πιο ορθή και δίκαιη κατανομή των χρηματοδοτήσεων από το κράτος.  
Το Τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα συνεχιζόμενα ή υπό εκτέλεση καθώς και άλλα, τα οποία θα εκτελεστούν κυρίως από χρηματοδότηση μέσω ΣΑΤΑ.
 Στη συνέχεια, ακολούθησε διαλογική συζήτηση και εκφράστηκαν  σημαντικά  ζητήματα καθώς και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους από τα μέλη της επιτροπής.





Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη