Σαρδελάκι στο φούρνο με μυρωδάτη κρούστα

Υλικά 

  •  1 κιλό σαρδέλες, καθαρισμένες
για την κρούστα

  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1½ κουτ. σούπας μουστάρδα, πικάντικη
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος, καλά κοπανισμένος (σε όλα τα μπαχαράδικα)
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 1/2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα πικάντικη
  • 2 κουτ. γλυκού κρεμμύδι αποξηραμένο και τριμμένο (το βρίσκουμε συσκευασμένο σε όλα τα σούπερ μάρκετ, στο ράφι με τα μπαχαρικά - είναι τέλειο για την κρούστα!)
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C, στη λειτουργία του αέρα. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα 60 ml από το ελαιόλαδο μαζί με όλα τα υλικά για την κρούστα. Ρίχνουμε τις σαρδέλες και τις ανακατεύουμε με τα χέρια μας, ώστε να καλυφθούν καλά από το μείγμα.
Λαδώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ένα ταψί που ιδανικά να χωράει τις σαρδέλες σε μία στρώση. Απλώνουμε τις σαρδέλες και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να σχηματιστεί μια τραγανή κρούστα στην επιφάνειά τους.
Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και χαρουποπαξίμαδα ή άλλα παξιμάδια ή ψωμί.
Τι πίνουμε Μια φρέσκια, τραγανή Σαντορίνη.
kathimerini.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη