Απεργούν σήμερα στη ΛΑΡΚΟ ενάντια στις απολύσεις και στο «σκλαβοπάζαρο» των εργολαβιών

Με 24ωρη απεργία συνεχίζουν σήμερα Τρίτη 29 Αυγούστου οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ τις κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις και το «σκλαβοπάζαρο» των εργολαβιών. Την απεργία προκήρυξε το Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, αορίστου χρόνου και εργολαβικούς.
Στο πλαίσιο της απεργίας το κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στις 5.30 π.μ., όπου μίλησε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας. Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ βρέθηκαν ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, ο Αλέξης Αλεξόπουλος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων, καθώς και αντιπροσωπείες σωματείων της περιοχής, όπως το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΛ, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Φθιώτιδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Φθιώτιδας και το Σωματείο Εργαζομένων εργοστασίου ΠΑΚΟ. Επίσης παραβρέθηκαν ο Κώστας Στεργίου, βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και ο Σταύρος Τουμανίδης, γγ του Σωματείου Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών.
Σημειώνεται ότι η απεργία γίνεται με μεγάλη συμμετοχή των μελών του κλαδικού Συνδικάτου, ενώ το επιχειρησιακό σωματείο έβαλε εμπόδια στη συμμετοχή των εργαζομένων-μελών του, παρά το γεγονός ότι υπήρξε προβληματισμός από τη μεριά τους. Παράλληλα το Συνδικάτο καταγγέλλει τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, η οποία με ευθύνη της κυβέρνησης δεν δέχθηκε το προτεινόμενο από αυτό προσωπικό ασφαλείας για την απεργία, σε μια προσπάθειά της να απαξιώσει τη δράση του. Η άρνηση της εργοδοσίας εγκυμονεί κίνδυνους γιατί έτσι δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό στις θέσεις που χρειάζεται προκειμένου να επιτευχθεί η ασφαλής λειτουργία του εργοστασίου και όσων εργάζονται.
Επισημαίνεται ότι η σημερινή είναι η πρώτη απεργία που κήρυξε το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας στην οποία συμμετείχαν και μόνιμοι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ. 
Το Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας, μεταξύ άλλων, διεκδικεί:
Την επαναπρόσληψη των 5 εργολαβικών εργαζομένων, κατάργηση των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργολαβικών εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Υπογραφή ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στα επίπεδα που είχαν το 2009. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο μετά και το νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στο εργοστάσιο την Κυριακή 27 Αυγούστου.




Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη