«H κοινωνική αναλγησία και η προπαγάνδα της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου», του Σπύρου Καπράλου

Του Σπύρου Καπράλου 
Ο διχασμός και τα διλήμματα του χθες, "Δεξιά" ή "Αριστερά", "φτωχοί" ή "προνομιούχοι", "εμείς" ή οι "άλλοι", είναι οι τελευταίες απέλπιδες προσπάθειες του κ. Τσίπρα και μιας κυβέρνησης σε αποδρομή για να συγκρατήσουν στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ ένα συγκεκριμένο κοινό. Επιχειρούν δηλαδή να σηκώσουν τείχη στη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία με δήθεν ιδεολογικό πρόσημο, ενδεχομένως με συναισθηματική φόρτιση, αλλά δυστυχώς για εκείνους με σαθρό υπόβαθρο...
Η αιτία που τα τεχνάσματα τους πέφτουν στο κενό είναι η ίδια η πολιτική που εφαρμόζουν από τότε που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας και η οποία στρέφεται πρωτίστως εναντίον εκείνων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. 
Μπορούν άραγε οι πολίτες να ξεχάσουν ότι ήταν ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του που οδήγησαν στο τρίτο αχρείαστο μνημόνιο. Ότι  ήταν η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που πήρε συγκεκριμένες αποφάσεις: 
-για κόψιμο του ΕΚΑΣ      
-για εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων
-για δραστική μείωση των συντάξεων χηρείας 
-για τη δημιουργία της γενιάς των 360 ευρώ
-για την επιβολή 24% ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης
-για τη διπλή μείωση του αφορολόγητου με αποτέλεσμα να κληθούν να πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο συμπολίτες μας με μηνιαίο εισόδημα κάτω από τα πεντακόσια ευρώ.   
Δεν διστάζουν να λάβουν την οποιαδήποτε απόφαση που θα εξυπηρετούσε το μοναδικό τους σκοπό, δηλαδή να παραμείνουν στις καρέκλες.  
Κι αυτούς τους συμπολίτες μας το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να εγκλωβίσει, προτάσσοντας διλήμματα του χθες. Όμως, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη για τους κυβερνώντες. Η ανεπάρκεια και η ανικανότητας τους πλήττουν βάναυσα την κοινωνία και περισσότερο τα λαϊκά στρώματα. 
Χιλιάδες παιδιά μένουν φέτος με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης εκτός παιδικών σταθμών. Άλλο ένα χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο της μέσης οικογένειας με σφραγίδα Τσίπρα.   
Και πως απαντά η κυβέρνηση στα πραγματικά προβλήματα που η ίδια καθημερινά συσσωρεύει; Με διχασμό και ταμπέλες μιας άλλης εποχής...
Αλλά η προπαγάνδα έχει κοντά πόδια... Όταν οι πολίτες αντιλαμβάνονται πολύ καλά ποιά είναι η πραγματικότητα: Εκείνος που πλήττει τη μεσαία και την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους που τα φέρνουν δύσκολα πέρα και τα ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα είναι  ο κ. Τσίπρας…και η πολιτική του!         
* Ο κ. Σπύρος Καπράλος είναι Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας  της Νέας Δημοκρατίας 



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη