Λαμία: 2ήμερο σεμινάριο με θέμα «Το Σκάκι ως Παιδαγωγικό Μέσο και Διδακτικό Εργαλείο»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  Α/ΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας (Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων) και η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής 30ης Εκπ/κής Περιφέρειας κ. Β. Μιχαηλίδου σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.), διοργανώνουν 2ήμερο σεμινάριο με θέμα «Το Σκάκι ως Παιδαγωγικό Μέσο και Διδακτικό Εργαλείο», το οποίο θα έχει βιωματικό χαρακτήρα.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η συζήτηση, ενημέρωση και εφαρμογή πρακτικών σχετικά με την εκπαιδευτική αξία του πνευματικού αυτού παιχνιδιού, του ρόλου που μπορεί να παίξει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και των δυνατοτήτων χρησιμοποίησής του στο νηπιαγωγείο ως ένα αξιόλογο εκπαιδευτικό πολυεργαλείο.
Θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες σχεδιασμού και εφαρμογής  ποικίλων παιγνιωδών δραστηριοτήτων, η αξιοποίησή του στο πλαίσιο εφαρμογής του Π.Σ. και του Δ.Ε.Π.Π.Σ. για το Νηπιαγωγείο και του ρόλου του στην καλλιέργεια ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών αλλά και των ενηλίκων συμπαικτών. Το υλικό που θα παρουσιαστεί έχει σχεδιαστεί ειδικά για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Η Σχολική Σύμβουλος Π.Α. θα αναφερθεί με μια σύντομη παρουσίαση στο έργο του Ευγ. Τριβιζά, «Οι δραπέτες της σκακιέρας».

Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Σκακιστικής Ακαδημίας Λαμίας, Μακροπούλου 93 (πρώην Α΄ ΚΑΠΗ Λαμίας) Δευτέρα 02/10: 18.00 - 21.00 και Τρίτη 03/10: 18.00 - 21.00  και μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι οι εκπαιδευτικοί των νηπιαγωγείων.
Οι ενότητες που θα αναπτυχθούν, με βιωματικό τρόπο, είναι:
Α. ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ - ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ -  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Β. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ   ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ  
Γ. ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ  ΣΚΑΚΙ - ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Καλούμε τις εκπαιδευτικούς που έχουν δημιουργήσει σχετικό υλικό να το παρουσιάσουν, εφόσον το επιθυμούν, και σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να μας ενημερώσετε σχετικά με αυτό ή ό,τι άλλο κρίνετε ότι θα βοηθήσει στη σφαιρική προβολή του συγκεκριμένου θέματος.
Στις/ους συμμετέχουσες/οντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Γραφείο σχολικών Δραστηριοτήτων  της Διεύθηνσης Α/θμιας Εκπ/σης, τηλ. και φαξ 2231352733.


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη